Курячі гомілки в майонезі в духовці
Курячі гомілки в майонезі в духовці виходять апетитними та рум’яними. Таке ситне частування порадує поєднанням ніжного курячого м’яса і привабливої хрусткої скоринки. Спробуйте приготувати страву із ніжок, спираючись на нашу просту кулінарну ідею.
Час готування – 1 година
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 3
Інгредієнти:
- Гомілка куряча – 3 шт.
- Майонез – 1 ст.л.
- Сіль за смаком.
- Суміш перців – до смаку.
- Соус соєвий – 1 ст.
- Часник – 2 зуб.
- Олія – для змащування форми.
Процес приготування:
- Готуємо курячі гомілки. Промиваємо їх у холодній воді, обсушуємо паперовими серветками. Перекладаємо гомілки в глибоку миску, всипаємо спеції: сіль та суміш мелених перців. Можна взяти й інші улюблені приправи – на вашу думку.
- Очищаємо зубчики часнику. Подрібнюємо їх на тертці або продавлюємо через спеціальний прес.
- До інгредієнтів миску додаємо будь-який майонез, який вам більше подобається.
- Вливаємо слідом класичний соєвий соус. Враховуйте, що соєвий соус солоний, тому не переборщіть із сіллю.
- Добре перемішуємо інгредієнти. Можна залишити гомілки маринуватися, але якщо часу немає, то відразу перекладаємо їх у змащену олією форму для запікання. Форму накриваємо фольгою, ставимо в духовку за 220 градусів на 30 хвилин.
- Фольгу через цей час прибираємо, а гомілки запікаємо ще 15 хвилин. Так вони стануть рум’яними.
- Курячі гомілки в майонезі в духовці готові. Оцінюйте апетитну страву!