Курячі ніжки – 10 найсмачніших рецептів приготування курячих гомілок

Курячі гомілки в майонезі в духовці

Курячі гомілки в майонезі в духовці виходять апетитними та рум’яними. Таке ситне частування порадує поєднанням ніжного курячого м’яса і привабливої ​​хрусткої скоринки. Спробуйте приготувати страву із ніжок, спираючись на нашу просту кулінарну ідею.

Час готування – 1 година

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 3

Інгредієнти:

  • Гомілка куряча – 3 шт.
  • Майонез – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком.
  • Суміш перців – до смаку.
  • Соус соєвий – 1 ст.
  • Часник – 2 зуб.
  • Олія – ​​для змащування форми.

Процес приготування:

  1. Готуємо курячі гомілки. Промиваємо їх у холодній воді, обсушуємо паперовими серветками. Перекладаємо гомілки в глибоку миску, всипаємо спеції: сіль та суміш мелених перців. Можна взяти й інші улюблені приправи – на вашу думку.
  2. Очищаємо зубчики часнику. Подрібнюємо їх на тертці або продавлюємо через спеціальний прес.
  3. До інгредієнтів миску додаємо будь-який майонез, який вам більше подобається.
  4. Вливаємо слідом класичний соєвий соус. Враховуйте, що соєвий соус солоний, тому не переборщіть із сіллю.
  5. Добре перемішуємо інгредієнти. Можна залишити гомілки маринуватися, але якщо часу немає, то відразу перекладаємо їх у змащену олією форму для запікання. Форму накриваємо фольгою, ставимо в духовку за 220 градусів на 30 хвилин.
  6. Фольгу через цей час прибираємо, а гомілки запікаємо ще 15 хвилин. Так вони стануть рум’яними.
  7. Курячі гомілки в майонезі в духовці готові. Оцінюйте апетитну страву!
Дивіться також:  Страви з фаршу - 10 швидких та смачних рецептів приготування