Листкові салати – 10 смачних рецептів приготування

Рецепти з рибою

Готуючи листковий салат, замість м’яса можна використовувати і рибу. Це не менш смачно, зате не так калорійно. Причому риба береться різна за виглядом і способом приготування. Результат виходить вражаючим.

Листковий салат з печінкою тріски

Частування незмінно привертає погляди своєю яскравістю. Ще один плюс – вони ідеально гармонують за смаковими якостями. Значить, страва – гідний конкурент на святковому столі улюбленим «Олів’є та оселедця під «шубою».

Нам знадобляться:

  • баночка з печінкою тріски;
  • за 3 варені картоплини, солоних огірка і курячих яйця;
  • пара варених коренеплодів моркви;
  • зелена цибуля – візьмемо невеликий пучок;
  • мелений чорний перчик;
  • твердий сир (який захочемо) – вистачить 50 г;
  • майонез.

Риб’ячу печінка виймаємо з банки, даємо стекти соусу. Тепер можна розім’яти (зробимо це звичайною вилкою) і змішати з меленим перцем. Беремо тертку: велику – для картоплі, сиру, дрібну – для коренеплоду. Огірки теж переробляємо на крупній тертці. Зайвий сік прибираємо.

Поділяємо яйця на білок і жовток, кожен розтираємо окремо. Теж з допомогою виделки. Цибулю дрібненько ріжемо.

Викладаємо салат в наступному порядку: картопля, печінка, цибуля. І трохи майонезу. Далі – огірки, білки, моркву, сир. Знову майонез. І, нарешті, жовток.

Виходить яскравий сонячний салат, не вимагає додаткового декору. Після двох годин у холодильнику можна приступати до дегустації.

З червоною рибою

Обмірковуєте урочисте меню? Тоді включіть в нього листковий салат з червоною рибою. Він такий смачний і райдужний, що про вибір жалкувати не доведеться. А заправляємо його несолодким йогуртом середньої жирності.

Будемо готувати страву з:

  • 200 г слабосоленої сьомги;
  • вареного довгого рису – вистачить склянки;
  • авокадо – візьмемо один;
  • зварених круто яєць – 3-х штук;
  • 2-х варених морквин середньої величини;
  • йогурту.
Дивіться також:  Салат з шинкою і грибами – 10 рецептів дуже смачних салатів

Підставою салату стане змішаний з йогуртом рис. Також просочуємо йогуртом кожен з наступних шарів: шматочки сьомги, великі фрагменти м’якоті авокадо, морквяну «соломку». В кінці прикрашаємо тертими яйцями.

Варіант закуски зі шпротами

Цей рецепт стане справжнім порятунком, якщо необхідно спорудити швидкий, смачний і ситний вечеря з мінімуму продуктів. Головне пам’ятати, що всі вони повинні вирушати в салат охолодженими, а для смаження цибулі треба брати поменше олії. Тоді страва вийде не надто жирним.

Знадобляться:

  • шпроти – банку;
  • цибулини – 3 невеликі;
  • варений рис – вистачить склянки;
  • сіль, майонез;
  • варені круто яйця – візьмемо 2;
  • рослинна олія (краще без запаху).

Дрібно нарізані цибулини доведемо на сковорідці до приємної золотавості. Натремо яйця. За великим рахунком розмір фрагментів значення не має, але білок і жовток повинні опинитися в різному посуді.

Половину рису покласти в салатницю, накриваємо цибулею. В якості третього шару підуть розім’яті виделкою шпроти. Наверх – трохи майонезу. Потім йдуть білки, знову майонез і друга частина рису. В якості прикраси посипаємо верх жовтком.

Салат не обов’язково солити.