Рецепти з рибою
Готуючи листковий салат, замість м’яса можна використовувати і рибу. Це не менш смачно, зате не так калорійно. Причому риба береться різна за виглядом і способом приготування. Результат виходить вражаючим.
Листковий салат з печінкою тріски
Частування незмінно привертає погляди своєю яскравістю. Ще один плюс – вони ідеально гармонують за смаковими якостями. Значить, страва – гідний конкурент на святковому столі улюбленим «Олів’є та оселедця під «шубою».
Нам знадобляться:
- баночка з печінкою тріски;
- за 3 варені картоплини, солоних огірка і курячих яйця;
- пара варених коренеплодів моркви;
- зелена цибуля – візьмемо невеликий пучок;
- мелений чорний перчик;
- твердий сир (який захочемо) – вистачить 50 г;
- майонез.
Риб’ячу печінка виймаємо з банки, даємо стекти соусу. Тепер можна розім’яти (зробимо це звичайною вилкою) і змішати з меленим перцем. Беремо тертку: велику – для картоплі, сиру, дрібну – для коренеплоду. Огірки теж переробляємо на крупній тертці. Зайвий сік прибираємо.
Поділяємо яйця на білок і жовток, кожен розтираємо окремо. Теж з допомогою виделки. Цибулю дрібненько ріжемо.
Викладаємо салат в наступному порядку: картопля, печінка, цибуля. І трохи майонезу. Далі – огірки, білки, моркву, сир. Знову майонез. І, нарешті, жовток.
Виходить яскравий сонячний салат, не вимагає додаткового декору. Після двох годин у холодильнику можна приступати до дегустації.
З червоною рибою
Обмірковуєте урочисте меню? Тоді включіть в нього листковий салат з червоною рибою. Він такий смачний і райдужний, що про вибір жалкувати не доведеться. А заправляємо його несолодким йогуртом середньої жирності.
Будемо готувати страву з:
- 200 г слабосоленої сьомги;
- вареного довгого рису – вистачить склянки;
- авокадо – візьмемо один;
- зварених круто яєць – 3-х штук;
- 2-х варених морквин середньої величини;
- йогурту.
Підставою салату стане змішаний з йогуртом рис. Також просочуємо йогуртом кожен з наступних шарів: шматочки сьомги, великі фрагменти м’якоті авокадо, морквяну «соломку». В кінці прикрашаємо тертими яйцями.
Варіант закуски зі шпротами
Цей рецепт стане справжнім порятунком, якщо необхідно спорудити швидкий, смачний і ситний вечеря з мінімуму продуктів. Головне пам’ятати, що всі вони повинні вирушати в салат охолодженими, а для смаження цибулі треба брати поменше олії. Тоді страва вийде не надто жирним.
Знадобляться:
- шпроти – банку;
- цибулини – 3 невеликі;
- варений рис – вистачить склянки;
- сіль, майонез;
- варені круто яйця – візьмемо 2;
- рослинна олія (краще без запаху).
Дрібно нарізані цибулини доведемо на сковорідці до приємної золотавості. Натремо яйця. За великим рахунком розмір фрагментів значення не має, але білок і жовток повинні опинитися в різному посуді.
Половину рису покласти в салатницю, накриваємо цибулею. В якості третього шару підуть розім’яті виделкою шпроти. Наверх – трохи майонезу. Потім йдуть білки, знову майонез і друга частина рису. В якості прикраси посипаємо верх жовтком.
Салат не обов’язково солити.