Листковий торт — 11 рецептів смачного приготування

«Монастирська хата» з листкового тіста

  • 500 г листкового тіста;
  • 2 ст. вишневих ягід без кісточок;
  • 500 р сметани не менше 30% жирності;
  • 1 ст. цукрової пудри.

Приготування нескладне:

  • Тісто розморозити і розрізати на 15 прямокутних частин, кожну розкачати.
  • На отримані заготовки розкладаємо ягоди і заклеюємо краю, щоб вийшли довгасті, наповнені ягідною начинкою, трубочки.
  • Печемо трубочки при 200 градусах. Часу багато не треба – 15 – 20 хвилин цілком вистачить. Після виймаємо їх з духовки і охолодити.
  • Залишилося приготувати крем, збивши сметану і пудру.
  • Кладемо на плоску тарілку 5 трубочок, поливаємо їх кремом. Наступний шар – 4 трубочки і знову крем. Продовжуємо викладати шари, використовуючи щоразу на 1 смужку менше. Вийде гірка, нагадує монастирську хату з брусів. Зверху покриваємо десерт залишками крему.

Торт слід залишити в холоді на кілька годин, а перед подачею посипати мигдальною стружкою або крихтами печеного тіста.

На замітку. Замість вишень у такий десерт можна покласти шматочки сухофруктів або варення.

Дивіться також:  Татарські пиріжки – 7 рецептів
Прокрутка до верху