«Монастирська хата» з листкового тіста
- 500 г листкового тіста;
- 2 ст. вишневих ягід без кісточок;
- 500 р сметани не менше 30% жирності;
- 1 ст. цукрової пудри.
Приготування нескладне:
- Тісто розморозити і розрізати на 15 прямокутних частин, кожну розкачати.
- На отримані заготовки розкладаємо ягоди і заклеюємо краю, щоб вийшли довгасті, наповнені ягідною начинкою, трубочки.
- Печемо трубочки при 200 градусах. Часу багато не треба – 15 – 20 хвилин цілком вистачить. Після виймаємо їх з духовки і охолодити.
- Залишилося приготувати крем, збивши сметану і пудру.
- Кладемо на плоску тарілку 5 трубочок, поливаємо їх кремом. Наступний шар – 4 трубочки і знову крем. Продовжуємо викладати шари, використовуючи щоразу на 1 смужку менше. Вийде гірка, нагадує монастирську хату з брусів. Зверху покриваємо десерт залишками крему.
Торт слід залишити в холоді на кілька годин, а перед подачею посипати мигдальною стружкою або крихтами печеного тіста.
На замітку. Замість вишень у такий десерт можна покласти шматочки сухофруктів або варення.