З гарбузом
Коли в зимовий час велика гарбуз розрізається для використання тільки однієї частини, піднімається питання про те, що робити з залишився овочем. Манник з гарбузом – хороше рішення, яке сподобається як дорослим, так і маленьким членам сім’ї.
Для втілення в життя такого рецепта необхідно підготувати наступні інгредієнти:
- манна крупа – 220 г;
- гарбуз – 300 г;
- кефір – 140 мл;
- цукор – 100 г;
- масло вершкове – 10 г;
- борошно – 50 р;
- яйця – 2 шт.;
- сода – 3 г;
- оцет для гасіння;
- олія соняшникова 50 мл
Щоб побалувати членів сім’ї вітамінним десертом:
- У глибокій мисці змішуються манна крупа з кефіром і соняшниковою олією.
- Гарбуз відварюється і перемелюється за допомогою блендера до консистенції пюре, після чого відправляється до набряклої манки.
- В окремому посуді збиваються яйця з цукром.
- Яєчна суміш відправляється до тесту з манки.
- Наприкінці в тісто втручається борошно і додається сода, гашене оцтом.
- Готова маса викладається в чашу і випікається на режимі «Випічка» 65 хвилин.