Молочний шоколад: склад, калорійність, марки. 6 рецептів, як зробити молочний шоколад в домашніх умовах

Смачні рецепти:

Необов’язково витрачати гроші на магазинні шоколадки, приготувати в улюблений десерт можна вдома. Хоч така затія і здається важким, але це тільки на перший погляд. Варто спробувати лише один раз і в подальшому це стане вашим коронною стравою. Головне — запастися силіконовими формочками для шоколаду, або відшукати у себе на кухні невелику ємність і застелити її харчовою фольгою. Незамінним компонентом класичного молочного десерту є какао-порошок або какао-боби. Тому їх потрібно придбати заздалегідь, незалежно від того, який саме рецепт буде використовуватися.

Як зробити класичний молочний шоколад з какао-бобів

Необхідні складові для класичної шоколадки:

  • какао — боби (терті) — 100 г;
  • какао-масло — 50 г;
  • згущене молоко — 4 чайн. л;
  • сухе молоко — 2 чайн. л.

Для початку суміш з какао-продуктів гріємо до отримання однорідного рідкого стану за допомогою будь-якого зручного методу. Вливаємо в какао-суміш згущене молоко. Сюди ж поступово всипаємо молоко, розділивши цей процес на частини.

Поступове змішування компонентів допоможе отримати однорідну заготовку. Потроху молочний порошок вбирати в себе вологу, заготівля злегка загусне.

Як тільки це сталося, розливаємо заготівлю форми і залишаємо для затвердіння.

Готуємо з какао-порошку

Як зробити молочний шоколад з доступних продуктів?

Компоненти дуже прості і напевно знайдуться на кухні будь-якої господині:

  • какао-порошок — 4 ст. л.;
  • цукор — 1 чайн. л;
  • масло вершкове — 50 г;
  • молоко — 100 мл

Першим ділом беремо ємність і підігріваємо в неї молоко. Далі до нього висипаємо цукор і какао.

Поки солодка маса прогрівається, займемося маслом: його розігріваємо на паровій бані окремо від основної суміші, а потім з’єднуємо обидві частини заготовки. Тепер чекаємо, поки продукт закипить, перемішуючи вміст каструльки, щоб маса не чіплялася до дна ємності. На зменшеному вогні шоколад вариться ще кілька хвилин. Готовий шоколадний напій розподіляємо за формами, а потім ставимо застигати.

Дивіться також:  Мармелад з яблук – 7 рецептів, як зробити смачний яблучний мармелад в домашніх умовах

На замітку. Цукровий пісок рекомендується замінити мелкомолотой пудрою.

Молочний білий шоколад в домашніх умовах

Для неймовірно солодкого, улюбленого виду шоколадок знадобиться склад компонентів:

  • масло-какао — 100 г;
  • цукрова пудра — 100 г;
  • сухе молоко — 100 г;
  • ваніль.

Розтоплюємо масло-какао будь-яким доступним способом. Потім змішуємо з іншими компонентами, приготованими для шоколаду. Домагаємося однорідної маси. Розподіляємо отриману суміш по формах для цукерок і відправляємо охолоджуватися на полицю холодильної камери.

На замітку. В нього також можна додати цукати, подрібнені або цільні горішки, а також урізноманітнити смак темної шоколадної крихтою — структура вийде двокольоровою.

Десерт з кавовим смаком

Компоненти кавового ласощі:

  • какао-порошок — 2 стіл. л.;
  • цукор — 100 г;
  • олія слив. — 100 г;
  • молоко сухе — 120 г;
  • кава — 1 чайн. л

Заздалегідь зварений кавовий напій трохи наполягаємо. Проціджуємо крізь дрібне ситечко або марлю, складену шарами — таким чином, крупинки і гуща не потраплять в десерт. Варимо в сотейнику пару хвилин. Чекаємо, як почне закипати, і потроху вводимо какао-порошок і цукровий пісок, перемішуємо до розчинення. Наступним потроху додаємо молочний порошок, добре опрацьовуємо ложкою заготовку, щоб одержати однорідну суміш інгредієнтів.

Топлене масло з’єднуємо з шоколадною масою. Розподіляємо у форми. Для застигання такого десерту потрібно більш тривалий відрізок часу, ніж для інших видів даного ласощі.

З горіхами і сухофруктами

Заздалегідь готуємо список продуктів для приготування шоколадної маси. Для цього можна скористатися одним з вищенаведених рецептів. Не забуваємо додати улюблені горіхи і нарізані шматочками сухофрукти.

Готуємо дві посудини. Як і в попередніх варіантах, спочатку готуємо дві складові частини для заготівлі: солодку ароматну молочну і топлене масло. Потім обидві перемішуємо між собою, щоб вийшла однорідна рідка заготовка. Сюди також додаємо какао, на тихому вогні гріємо шоколад ще 25 хвилин. Знімаємо охолоджуватися, і відразу ж додаємо начинку — стільки, скільки захочеться. Потім робимо те ж, що і завжди — даємо застигнути в формочках.

Дивіться також:  Тісто для круасанів – 4 рецепта приготування в домашніх умовах

Молочний шоколад з медовими нотками

Нам знадобиться:

  • какао-боби (порошкоподібні) — 0,4 кг;
  • мед (краще рідкий, або топлений) — 100 мг;
  • какао-масло — 200 р.

Топимо кубик масла, частинами вводимо какао, попередньо подрібнені. Маса повинна придбати рівну структуру без грудочок.

Потім вливаємо мед і знову помішуємо. Чекаємо, поки температура не досягне 40 градусів, і прибираємо з вогню. Застигає десерт близько 8 — 12 годин.

Рецепти досить прості в приготуванні, їх не можна не спробувати. Приготувавши їх одного разу, неможливо відмовитися від домашнього молочного шоколаду.

Тепер ви з легкістю зможете приготувати молочний шоколад і побалувати своїх домочадців таким ласощами, головною перевагою якого є натуральність. Адже приготовані з любов’ю шоколадні цукерки набагато смачніше магазинних виробів.