Через м’ясорубку
Красиво виглядає в банку перекручена через м’ясорубку обліпиха з цукром. Цей спосіб заготівлі хороший ще тим, що дозволяє швидко переробляти велику кількість ягід в короткі терміни.
Співвідношення цукру і цар-ягоди наступне:
- 1000 м обліпихи;
- 1500 г цукрового піску.
Хід роботи:
- Від загальної кількості цукру відсипати 300 р. Вимиту і просушену на ситі або решеті ягоду перемолоти разом з більшою частиною цукру застосувавши м’ясорубку.
- Отриманої маси дати настоятися кілька годин в прохолоді, прикривши її чистим рушником. Потім розкласти обліпиху з сухим і прокалившимся банкам, поверх варення зробити цукрові пробки з відсипаного раніше цукру, закупорити кришкою.