Овочевий суп-пюре — 15 рецептів

З картоплі, кабачків та цвітної капусти

Суп-пюре по цьому рецепту виходить оксамитовим, з дуже ніжним смаком.

Для приготування знадобиться:

  • 4,5 л води;
  • 0,5 кг молодих кабачків;
  • 3 великих картоплини;
  • 0,5 кг цвітної капусти;
  • 150 г моркви;
  • 150 р ріпчастої цибулі;
  • сіль, приправи за бажанням;
  • рослинна олія для обсмажування.

Спосіб приготування.

  • Овочі нарізують: цибулю — дрібними шматочками; кабачки — кубиками, моркву — смужками, капусту — з суцвіттям;
  • У каструлі з товстим дном на розігрітому маслі обсмажують цибулю до рум’яного кольору, потім додають моркву і смажать ще 4 хвилини.
  • В зажарку викладають інші овочі, солять, приправляють спеціями, заливають водою і варять приблизно 20 хвилин.
  • Відварені овочі і трохи бульйону прокрутити в блендері або товчуть вручну.
  • Якщо страва вийшла надто густим, додають ще бульйону.
Дивіться також:  Гороховий суп з яловичиною – 7 рецептів, як зварити смачний суп в мультиварці і в каструлі