З картоплі, кабачків та цвітної капусти
Суп-пюре по цьому рецепту виходить оксамитовим, з дуже ніжним смаком.
Для приготування знадобиться:
- 4,5 л води;
- 0,5 кг молодих кабачків;
- 3 великих картоплини;
- 0,5 кг цвітної капусти;
- 150 г моркви;
- 150 р ріпчастої цибулі;
- сіль, приправи за бажанням;
- рослинна олія для обсмажування.
Спосіб приготування.
- Овочі нарізують: цибулю — дрібними шматочками; кабачки — кубиками, моркву — смужками, капусту — з суцвіттям;
- У каструлі з товстим дном на розігрітому маслі обсмажують цибулю до рум’яного кольору, потім додають моркву і смажать ще 4 хвилини.
- В зажарку викладають інші овочі, солять, приправляють спеціями, заливають водою і варять приблизно 20 хвилин.
- Відварені овочі і трохи бульйону прокрутити в блендері або товчуть вручну.
- Якщо страва вийшла надто густим, додають ще бульйону.