Зі згущеним молоком
Більш ситний і корисний варіант приготування.
Що знадобиться:
- борошно – 3 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- молоко – 2 ст. ложки;
- яйце – 1 шт.;
- маргарин – 200 г;
- ваніліну і розпушувача по 1 ч. ложці;
- згущене молоко – 1 банка;
- сода – ½ ч. ложки;
- сіль – щіпка.
Розм’якшений маргарин перетирається з цукром і сіллю близько 5-ти хвилин. Робиться це міксером на малих обертах. Потім в суміш яйце розбивається, кладуть борошно і пара столових ложок молока.
Замісіть густе тісто, присипте поверхню столу і розкотіть за нього тісто в прямокутний пласт. Чим густіше воно вийде спочатку, тим легше буде піддаватися подальших маніпуляцій. Візьміть формочки і виріжте необхідну кількість печива. Покладіть заготовки на деко, вистелений пергаментним папером, і випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Коли печиво буде готове, розділіть його на 2 половини. Змастіть одну частину згущеним молоком, а другий накрийте і злегка притисніть зверху. Смачний десерт готовий. Ви можете подати його до чаювання або будь-якого застілля.