З шинкою, грибами і огірками
Перелік продуктів:
- масло пісне;
- цибуля-ріпка – 2 шт.;
- сир «Пармезан» – 200 г;
- огірки – 2 шт.;
- гриби (будь-які свіжі) – 400 г;
- яйця – 4 шт.;
- шинка – 400 г;
- майонез;
- сіль, зелень.
Технологія приготування:
- Очищаємо цибулю від лушпиння, нарізаємо кубиками і обсмажуємо до прозорого стану. Додаємо очищені і помиті гриби, розділені на невеликі шматочки. Продовжуємо теплову обробку продуктів до випаровування рідини і появи на лісових дарах золотистої скоринки.
- Крупно натираємо сир, шинку нарізаємо тонкими смужками, а огірки – круглими скибочками.
- Відварюємо круто яйця, охолоджуємо у воді, витягаємо з шкаралупи, дрібно кришимо і поміщаємо в чашу. Додаємо інші підготовлені компоненти, перчимо і солимо блюдо, присмачую майонезом. Добре все перемішуємо.
Викладаємо святковий салат з шинкою, грибами і огірками в гарний посуд, формуємо невелику гірку і прикрашаємо закуску улюбленої зеленню.