Простий крабовий салат листковий
Набір продуктів:
- якісні крабові палички – 250 г;
- банку кукурудзяних консервованих зерен;
- яйця – 4 шт.;
- майонез;
- пучок цибулі-шнитта;
- рис – 100 г;
- сіль, петрушка, перець.
Особливості приготування:
- Відварюємо рис до повної готовності, промиваємо окропом і викладаємо в сито для позбавлення від залишків рідини.
- Дрібно рубаємо цибулю-шніт, з’єднуємо його з рисом і добре перемішуємо. Купуючи яскраво-зелене листя, вибираємо виключно молоді пагони. Якщо вони вже зацвіли, ніжні «дудочки» стануть грубими, несмачними і втратять корисні властивості.
- Пропускаємо крабові палички через середні комірки терки, частина продукту змішуємо з майонезом.
- Зливаємо рідину з солодкої кукурудзи. Очищаємо зварені круто яйця дрібно рубаємо їх гострим ножем. Солимо і перчимо закуску, приправляємо свіжим майонезом і ретельно перемішуємо.
- Встановлюємо на блюді сервірувальне кільце і викладаємо на дно рисовий складу. Вище поміщаємо шар з солодкої кукурудзи та подрібнені яйця.
- Декоруємо поверхню закуски крабовими паличками без соусу і прикрашаємо блюдо ніжною зеленню.
Прості смачні салати на день народження тим і гарні, що не вимагають багато уваги і часу. Готувати такі страви досить легко і дуже приємно!