Пиріжки з картоплею – 10 смачних рецептів приготування пиріжків з картопляною начинкою

Тістечка з картоплею на дріжджовому тісті в духовці

Пиріжки з картоплею на дріжджовому тісті в духовці – чудові, пишні та нежирні. Навіть на другий день після приготування, випічка залишається м’якою та смачною. Тому дріжджові пиріжки з картоплею можна готувати для перекушування в довгу дорогу.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 15-20 хв.

Порції – 10.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне найвищий сорт – 330 гр. + для розкочування тіста
  • Олія вершкове – 30 гр.
  • Дріжджі пресовані – 5 грн.
  • Цукор – 1 ст.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Сіль кухонна – 1 щіпка.
  • Молоко тепле – 180мл. + 1 ст. для змащування пиріжків
  • Жовток яєчний – для змащування пиріжків.

Для начинки:

  • Картопля варена – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Сіль кухонна – за смаком.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Почніть приготування із замішування дріжджового тіста. У миску просійте борошно пшеничне. У борошні зробіть поглиблення і влийте в нього тепле молоко, викладіть дріжджі та висипте цукор. Перемішайте молоко з дріжджами та цукром, залиште на кілька хвилин.

Крок 2. Далі розбийте куряче яйце, вимісіть масу. В останню чергу влийте топлену олію і ще раз перемішайте тісто.

Крок 3. Вимішуйте дріжджове тісто руками 5-7 хвилин до однорідної консистенції.

Крок 4. Тісто зберіть у кому, покладіть його в миску, вкрийте харчовою плівкою і залиште в теплій меті на 40-60 хвилин. Ви побачите, що тісто виросло вдвічі, ще раз обомніть його руками і залиште під плівкою ще на 10 хвилин.

Крок 5. Варену картоплю розімніть у пюре будь-яким способом. Цибулю наріжте кубиками, обсмажте на олії і змішайте з картопляним пюре.

Дивіться також:  Фокачча - 10 рецептів класичного італійського коржика в домашніх умовах

Крок 6. Присипте робочу поверхню мукою|борошном| і розкотіть тісто. Пласт вкрийте харчовою плівкою та залиште на пару хвилин.

Крок 7. З пласта тіста виріжте круглі заготовки приблизно по 8 сантиметрів у діаметрі. На кожному гуртку зробіть три розрізи.

Крок 8. На круглі заготовки покладіть трохи картопляної начинки і сформуйте пиріжки, міцно защепивши краї.

Крок 9. Деко застеліть пергаментом і розкладіть на ньому заготовки картопляних пиріжків. Залишіть їх ще на 15 хвилин для вистоювання, а тим часом прогрійте духовку до 180 градусів.

Крок 10. Змастіть пиріжки сумішшю молока та жовтка та відправте в духовку.

Крок 11. Випікайте пиріжки з картоплею протягом 10 хвилин. Потім трохи остудити їх і можна пригощати близьких. Смачного!