Пиріжки з цибулею та яйцем – 10 смачних рецептів пиріжків з начинкою з цибулі та яйця

Тістечка з яйцем і зеленою цибулею

Пиріжки з яйцем та зеленою цибулею готуються просто. Незважаючи на використання в рецепті дріжджового тіста, процес подужає кожна господиня. Щоб тісто добре піднялося, обов’язково використовуємо перевірені дріжджі. Це один із критеріїв позитивного результату. В іншому все піде накатаною, якщо чітко дотримуватися опису.

Час приготування – 1 год. 40 хв.

Час приготування –30 хв.

Порції – 10

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 1 кг.
  • Дріжджі сухі – 11 грн.
  • Цукор-пісок – 3 ст.
  • Сіль – 2 ч. л.
  • Молоко – 700мл.
  • Олія – ​​5 ст.л. + для змащування та смаження.

Для начинки:

  • Цибуля зелена – 200 гр.
  • Яйця курячі – 6 шт.
  • Олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. У глибоку ємність пропускаємо борошно вищого гатунку через сито. Солимо і кладемо 3 столові ложки цукрового піску. Засипаємо перевірені сухі дріжджі.

Крок 2. Розмішавши сухі складові, виливаємо олію.

Крок 3. Нагріваємо молоко до теплого стану (жирність продукту не важлива), трохи вводимо в миску з борошном, постійно розмішуючи.

Крок 4. Припиливши робочу поверхню борошном, перекладаємо тісто та вимішуємо 5 хвилин. У ємність, змащену олією, відправляємо скатану кулю. Прикривши рушником і розмістивши в теплому приміщенні, даємо піднятися. Знадобиться хвилин 40.

Крок 5. Вимите зелене пір’я цибулі подрібнюємо. Кількість цибулі визначаємо самостійно, кому як подобається. Висипаємо в миску, солимо і поливаємо олією для соковитості.

Крок 6. Яйця категорії С0-С1 відварюємо круто. Охолодивши і очистивши, ріжемо кубиком. Пересипаємо до цибулі та розмішуємо.

Крок 7. Змащуємо рослинною олією робочу поверхню і перекладаємо ком. Ділимо його на кількість пиріжків. Розмір майбутніх пиріжків визначаємо самостійно. Колобки розтягуємо руками або розкочуємо. Кладемо начинку та защипуємо краї.

Дивіться також:  Кекс у мультиварці - 10 смачних та простих рецептів приготування пишного кексу

Крок 8. Помістивши сковорідку на сильному вогні, нагріваємо. На гарячу поверхню виливаємо олію. Укладаємо пиріжки швом на киплячу олію. Смажимо пиріжки до приємного золотистого відтінку. Кладемо на паперові рушники, щоб забрати надлишки жиру.

Крок 9. Смажену випічку подаємо до столу з гарячим ароматним чаєм. Смачного!