Оладки з кабачків на сковороді
Оладки з кабачків на сковороді – це ніжні та низькокалорійні оладки, які ідеально підійдуть як для сніданку, так і обіду і навіть для легкої вечері. Апетитне частування можна подавати зі сметаною та іншими доповненнями. Скоріше приступайте до процесу!
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 12 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Кабачок – 300 гр.
- Кефір – 120 мл.
- Борошно рисове – 2 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Сир твердий – 60 гр.
- Укроп – 1 пучок.
- Часник – до смаку.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Сода – 0,3 ч. л.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
- Пройдемося по нашому списку та заздалегідь дістанемо всі потрібні інгредієнти.
- Беремо глибоку робочу ємність, вбиваємо в миску куряче яйце, підсипаємо дрібку перцю та солі.
- Вливаємо до яйця кефір, жирність особливого значення не має, у нашому рецепті відсоток жирності 2,5%. Збовтуємо все віночком або за допомогою звичайної виделки. Додаємо третину чайної ложки соди.
- Кабачок вимиваємо та просушуємо, за допомогою терки подрібнюємо кабачок у середню стружку, стружку перекладаємо в миску з кефірно-яєчною основою.
- Твердий сир натираємо на дрібній тертці, сирну стружку також необхідно помістити в миску до всіх інгредієнтів.
- Свіжий ароматний кріп обполіскуємо водою і просушуємо, нарізаємо дрібно дрібно і кидаємо щедру жменю в миску. Перемішуємо усі інгредієнти між собою.
- Всипаємо до всіх інгредієнтів пару столових ложок рисового борошна. Перемішуємо.
- Прогріваємо сковороду, вливаємо олії. Підготовлене тісто для оладок викладаємо столовою ложкою на гарячу олію. Смажимо оладки по парі хвилин з кожного боку, надлишки олії можна після прибрати паперовими серветками.
- Оладки з кабачків на сковороді готові. Скоріше спробуйте!