Пишні оладки – 10 смачних рецептів приготування на сковороді

Оладки з кабачків на сковороді

Оладки з кабачків на сковороді – це ніжні та низькокалорійні оладки, які ідеально підійдуть як для сніданку, так і обіду і навіть для легкої вечері. Апетитне частування можна подавати зі сметаною та іншими доповненнями. Скоріше приступайте до процесу!

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 12 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Кабачок – 300 гр.
  • Кефір – 120 мл.
  • Борошно рисове – 2 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сир твердий – 60 гр.
  • Укроп – 1 пучок.
  • Часник – до смаку.
  • Сіль за смаком.
  • Перець чорний мелений – до смаку.
  • Сода – 0,3 ч. л.
  • Олія – ​​для смаження.

Процес приготування:

  1. Пройдемося по нашому списку та заздалегідь дістанемо всі потрібні інгредієнти.
  2. Беремо глибоку робочу ємність, вбиваємо в миску куряче яйце, підсипаємо дрібку перцю та солі.
  3. Вливаємо до яйця кефір, жирність особливого значення не має, у нашому рецепті відсоток жирності 2,5%. Збовтуємо все віночком або за допомогою звичайної виделки. Додаємо третину чайної ложки соди.
  4. Кабачок вимиваємо та просушуємо, за допомогою терки подрібнюємо кабачок у середню стружку, стружку перекладаємо в миску з кефірно-яєчною основою.
  5. Твердий сир натираємо на дрібній тертці, сирну стружку також необхідно помістити в миску до всіх інгредієнтів.
  6. Свіжий ароматний кріп обполіскуємо водою і просушуємо, нарізаємо дрібно дрібно і кидаємо щедру жменю в миску. Перемішуємо усі інгредієнти між собою.
  7. Всипаємо до всіх інгредієнтів пару столових ложок рисового борошна. Перемішуємо.
  8. Прогріваємо сковороду, вливаємо олії. Підготовлене тісто для оладок викладаємо столовою ложкою на гарячу олію. Смажимо оладки по парі хвилин з кожного боку, надлишки олії можна після прибрати паперовими серветками.
  9. Оладки з кабачків на сковороді готові. Скоріше спробуйте!
Дивіться також:  Віденські вафлі для електровафельниці - 10 рецептів у домашніх умовах