З кількою в томатному соусі
Рецепт включає продукти, доступні кожному, а супчик виходить ароматним, смачним і поживним.
Склад:
- 240 г кільки в томаті;
- 80 г пшона;
- 2 л очищеної води;
- 2 картопляні бульби;
- 1 морква;
- 1 цибуля;
- 1 помідор;
- 1 лавровий лист;
- 8 горошків чорного перцю;
- сіль.
Етапи готування:
- Пшоно промивають тричі, насипають у киплячу воду і варять 10 хвилин, попередньо знявши піну.
- Дрібно нашатковану цибулю обсмажують в киплячому олії до прозорого стану.
- До цибулі додають нарізану соломкою моркву і смажать ще кілька хвилин, поки вона не стане золотистою.
- Помідор ділять на невеликі шматочки, кладуть у засмажку і тушкують все разом 7 хвилин.
- До підготовлюваного пшону додають нарізану брусочками картоплю, сіль і горошини перцю.
- Через 15 хвилин в каструлю викладають вміст сковороди і кільку з банки разом з рідиною.
- Після закипання суп готують ще 3 хвилини.