Різдвяний кекс – 9 рецептів випічки до зимових свят!

Швидкий варіант з мандаринами

Для того щоб святковий десерт вийшов соковитим і ароматним, його випікають за кілька тижнів до Різдва. Але, якщо немає можливості приготувати його заздалегідь, то можна скористатися рецептом швидкого приготування різдвяного кексу з мандаринами. Його можна спекти за кілька днів до свята або подавати на стіл, як тільки він охолоне.

Інгредієнти:

  • 150 г борошна;
  • 150 г вершкового масла;
  • 125 г цукру;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 3 яйця;
  • 3 мандарина.
  • кориця, імбир, кардамон (по ¼ ч. ложки).

При бажанні для начинки можна використовувати і будь-сушені ягоди і фрукти. Особливо смачно виходить з сушеною вишнею, журавлиною і курагою.

Спосіб приготування:

  • Якщо в рецепті присутні сушені фрукти і ягоди, то їх потрібно промити, залити коником і дати час, щоб вони настоялися.
  • Мандарини очистити від шкірки і білих волокон, поділяємо на часточки і розкладаємо на дощечці, щоб вони подсушились.
  • На сковороді з додаванням вершкового масла обсмажуємо з двох сторін часточки мандаринів. Викладаємо на тарілку і даємо охолонути.
  • Тепер перекладаємо на сковороду сухофрукти і нагріваємо до того моменту, поки не випарується алкоголь.
  • Тепер цукор і вершкове масло потрібно збити до однорідної маси. По одному вводимо яйце і кожен раз добре збиваємо.
  • Поступово всипаємо борошно з розпушувачем, сіллю і прянощами. Замішуємо тісто. Воно повинно падати з ложки великими порціями, а не литися.
  • Додаємо мандарини і сухофрукти.
  • Форму змащуємо маслом, застеляємо пергаментом і викладаємо тісто. Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 градусів протягом години.
Дивіться також:  Кекс на сметані – 7 смачних рецептів
Прокрутка до верху