Салат Грибна поляна – 7 рецептів

Ситний салат з шинкою

Склад продуктів: півбанки маринованих печериць, велика картоплина, 70 г напівтвердого сиру, пучок пір’я зеленого лука, 2 великих яйця, 140 г шинки, велика морквина, сіль, майонез.

  • Відварити потрібно тільки картоплю, моркву і яйця.
  • На дно відповідної за розміром салатниці викладаються цілі мариновані гриби. Бажано вибирати печериці приблизно однакового розміру. Вони укладаються капелюшками вниз.
  • Зверху всипається подрібнений зелений лук. Він буде імітувати галявинку під грибами.
  • Далі усі шари обов’язково промащуються підсоленим майонезом. Це необхідно, щоб вони не розпадалися. Також продукти добре утрамбовували.
  • На зелений лук висипається крупно тертий сир.
  • Потім – терті варені яйця, дрібні кубики шинки, терта варена морква і картопля. Останній шар не змащується соусом.
  • Салат акуратно перевертається на плоске блюдо і відправляється на годинку в прохолоду.

Перед подачею «Грибний поляни» з шинкою можна прикрасити довгими пір’ям зеленого лука, встромивши їх між грибами.

Дивіться також:  Салат з горбушею – 7 смачних рецептів приготування
Прокрутка до верху