Ситний салат з шинкою
Склад продуктів: півбанки маринованих печериць, велика картоплина, 70 г напівтвердого сиру, пучок пір’я зеленого лука, 2 великих яйця, 140 г шинки, велика морквина, сіль, майонез.
- Відварити потрібно тільки картоплю, моркву і яйця.
- На дно відповідної за розміром салатниці викладаються цілі мариновані гриби. Бажано вибирати печериці приблизно однакового розміру. Вони укладаються капелюшками вниз.
- Зверху всипається подрібнений зелений лук. Він буде імітувати галявинку під грибами.
- Далі усі шари обов’язково промащуються підсоленим майонезом. Це необхідно, щоб вони не розпадалися. Також продукти добре утрамбовували.
- На зелений лук висипається крупно тертий сир.
- Потім – терті варені яйця, дрібні кубики шинки, терта варена морква і картопля. Останній шар не змащується соусом.
- Салат акуратно перевертається на плоске блюдо і відправляється на годинку в прохолоду.
Перед подачею «Грибний поляни» з шинкою можна прикрасити довгими пір’ям зеленого лука, встромивши їх між грибами.