Без додавання оцту
Варто зауважити, що не всі люблять зимові заготовки з присутністю оцту. Кому-то подібні «радості життя» недоступні за станом здоров’я, тому готуємо салат із зелених томатів іншим, корисним способом.
Набір продуктів:
- солодка морква — 500 г;
- цибуля-ріпка — 500 г;
- помідори — 1,5 кг;
- перець болгарський — 500 г;
- олія соняшникова — 250 мл;
- томат-паста — 250 г;
- зубки часнику — 3 шт.;
- сіль.
Методика приготування:
- Зелені плоди, як завжди, ретельно промиваємо, просушуємо на чистій тканині. Очищену моркву крупно натираємо, звільнений від лушпиння цибулю шаткуємо кільцями, болгарський перець (без насіння) рубаємо маленької соломкою.
- Всі компоненти салату (крім томатів) можна подрібнити в кухонному комбайні, при наявності в комплекті приладу спеціальних насадок. На все про все піде менше 5 хвилин!
- Зелені помідори нарізаємо половинками, чвертями або круглими часточками — кому як подобається. Поміщаємо томати, цибулю і моркву в каструлю, перемішуємо і відварюємо, включивши середній вогонь.
- На самому початку — хвилин п’ять — доведеться не відходити від плити, перевертаючи продукти, щоб вони не підгоріли. Наступні 25 хвилин наші смачні складові дадуть сік і будуть «дружно спілкуватися» між собою.
- Тепер додаємо шматочки перцю, ароматне масло, томат-пасту і до 70 г солі (визначаємо за уподобанням). Продовжуємо приготування ще 5 хвилин. В кінці процесу приєднуємо подрібнені зубки часнику, все перемішуємо і через 60 секунд розкладаємо салат без оцту в стерилізовані банки. Щільно укупориваем посуд.
В отриманій закуски абсолютно не відчувається надмірна кислота. Це перець і моркву віддали страви всю свою природну солодкість.