Салат із зелених помідорів – 7 дуже смачних рецептів

Без додавання оцту

Варто зауважити, що не всі люблять зимові заготовки з присутністю оцту. Кому-то подібні «радості життя» недоступні за станом здоров’я, тому готуємо салат із зелених томатів іншим, корисним способом.

Набір продуктів:

  • солодка морква — 500 г;
  • цибуля-ріпка — 500 г;
  • помідори — 1,5 кг;
  • перець болгарський — 500 г;
  • олія соняшникова — 250 мл;
  • томат-паста — 250 г;
  • зубки часнику — 3 шт.;
  • сіль.

Методика приготування:

  • Зелені плоди, як завжди, ретельно промиваємо, просушуємо на чистій тканині. Очищену моркву крупно натираємо, звільнений від лушпиння цибулю шаткуємо кільцями, болгарський перець (без насіння) рубаємо маленької соломкою.
  • Всі компоненти салату (крім томатів) можна подрібнити в кухонному комбайні, при наявності в комплекті приладу спеціальних насадок. На все про все піде менше 5 хвилин!
  • Зелені помідори нарізаємо половинками, чвертями або круглими часточками — кому як подобається. Поміщаємо томати, цибулю і моркву в каструлю, перемішуємо і відварюємо, включивши середній вогонь.
  • На самому початку — хвилин п’ять — доведеться не відходити від плити, перевертаючи продукти, щоб вони не підгоріли. Наступні 25 хвилин наші смачні складові дадуть сік і будуть «дружно спілкуватися» між собою.
  • Тепер додаємо шматочки перцю, ароматне масло, томат-пасту і до 70 г солі (визначаємо за уподобанням). Продовжуємо приготування ще 5 хвилин. В кінці процесу приєднуємо подрібнені зубки часнику, все перемішуємо і через 60 секунд розкладаємо салат без оцту в стерилізовані банки. Щільно укупориваем посуд.

В отриманій закуски абсолютно не відчувається надмірна кислота. Це перець і моркву віддали страви всю свою природну солодкість.

Дивіться також:  Варення з гарбуза з лимоном – 7 рецептів
Прокрутка до верху