Салат ніжний – 10 рецептів приготування

З додаванням чорносливу

Прекрасний спосіб отримати легкий і дуже ніжний салат на сніданок або вечерю.

Необхідні компоненти:

• мандарини — 3 шт.;
• капуста (бажано, білокачанна);
• щіпка цукру і солі;
• майонез;
• чорнослив 120 г;
• морква;
• горіхи подрібнені — 100 г;
• оцет столовий — 0,5 ч. л.;
• зелень.

Приготування страви:

1. Знімаємо з качана верхні листки, шаткуємо короткими і дуже тонкими смужками. Дрібно натираємо моркву.
2. З’єднуємо продукти, збризкуємо оцтом, приправляємо сіллю, потім злегка перетираємо руками. Відправляємо овочеву нарізку на годину в холодильник.
3. Промиваємо чорнослив і нарізаємо разом з очищеними часточками мандаринів. Перед подачею на стіл дістаємо капустяний склад, перемішуємо з фруктовою сумішшю і подрібненими горіхами, приправляємо бажаним кількістю майонезу.
Смачний і дуже ніжний закусочний салат з чорносливом готовий.

Дивіться також:  Салат зі свіжої капусти — 12 рецептів приготування