Святковий варіант з креветками
Представлене страва — ідеальний варіант для урочистого застілля. Поєднання делікатесних компонентів їжі, підібраних у світло-рожевих тонах, не тільки викликає апетит, але і сприяє створенню теплої і святкової атмосфери вечора.
Необхідні компоненти:
• яйця — 2 шт.;
• плід авокадо;
• креветки — від 35 шт.;
• капуста (соковита білокачанна) — 70 г;
• огірок;
• сир «Моцарелла» — 15 кульок.
Приготування страви:
1. Дістаємо з морозилки пакет з креветками, викладаємо ракоподібних в киплячу воду. Для аромату додаємо в рідину лист лавра і горошини перцю. Як тільки з’являться перші ознаки кипіння, моментально отримуємо продукт з каструлі. Очищаємо креветки в охолодженому вигляді. Якщо вони були зварені виробником — тільки обдаємо окропом.
2. Шаткуємо соковиті листя капусти максимально тонкими і маленькими смужками. Такими ж мініатюрними частинами рубаємо свіжий огірок.
3. Подрібнюємо відварені, охолоджені і обчищені яйця. Сирні кульки поділяємо навпіл. Зрізаємо з авокадо шкірку, виймаємо ложкою кісточку, подрібнюємо ароматну м’якоть.
4. Збираємо підготовлені продукти в чаші, приправляємо сіллю і майонезом. Акуратно розмішуємо.
Не тиснемо компоненти салату, не розтираємо їх, просто перекладаємо, з’єднуючи зі свіжим соусом. Збираючи будь-який варіант закуски, ніколи не утрамбовуємо вишукану композицію. Це третій секрет «легкості» ніжного страви!
Залишилося взяти красиве блюдо, поставити на нього кільце і викласти смачну закуску. Прибираємо обідок, прикрашаємо страву кількома креветками і гілочками зелені. Справжнє свято на тарілці!