Салат Парус – 9 рецептів приготування

При сервіровці святкового столу вибір закусок часто викликає труднощі, оскільки більшість з них вже приїлися, а деякі не мають презентабельного вигляду. Вийти зі скрутної ситуації допоможе салат «Парус», який поєднує чудовий смак і оригінальне оформлення.

Класичний рецепт з чіпсами

Щоб підготувати салат «Парус» з чіпсами за класичним рецептом, необхідні:

  • 100 г моркви по-корейськи;
  • вдвічі більше копченої курятини;
  • 2 яйця;
  • ½ Банки консервованої кукурудзи;
  • 150 г майонезу;
  • пачка чіпсів;
  • трохи зелені.

Спосіб приготування:

  • Курка нарізається кубиками або тонкою соломкою, залежно від уподобань кулінара, після чого з м’яса робиться перший шар.
  • На курячі шматочки, вкриті майонезом, викладається гостра закуска з коренеплоду, яка також змащується майонезом.
  • Далі розподіляються шарами з майонезній прошарком кукурудза і яєчні кубики.
  • В кінці з вказаної кількості чіпсів кілька штук відкладається, а інші вироби розминаються.
  • Закуска притрушивается крихтою і прикрашається цілими чіпсами, що зображують парус, а також гілочками зелені.

Дієтичний варіант з курячим філе

Прихильників правильного харчування, які хочуть побалувати себе гастрономічними вишукуваннями, доведеться за смаком дієтичний рецепт, що виконується з:

  • курячої грудки;
  • 3 яєць;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • шматочки сиру;
  • банки консервованої кукурудзи;
  • майонезу і чіпсів.

В процесі:

  • Грудка відварюється і подрібнюється.
  • Яйця також відварюють і ріжуться кубиками.
  • Сир натирається.
  • З банки з кукурудзою зливається рідина.
  • У салатнику разом з майонезом змішуються всі інгредієнти, крім сирної стружки.
  • Зверху салат покривається сиром, на якому вертикально у вигляді вітрила розміщуються чіпси.

З кукурудзою і картоплею

Яскравий смак і висока харчова цінність салату «Парус» не залишить чоловічу половину байдужою.

Для створення ситної закуски будуть потрібні:

  • 300 г копченої курки;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • 2 картопляні бульби;
  • 3 яйця;
  • 100 г сиру;
  • трохи чіпсів і майонез.
Дивіться також:  «Оселедець під шубою» рулетом – 7 покрокових рецептів салату

Щоб ситно пообідати:

  • Із шматочки копченого м’яса готуються невеликі кубики, які розподіляються по страві в якості першого шару, смазывающегося майонезом.
  • Морквяна соломка ділиться навпіл і викласти другим шаром.
  • За майонезній прошарку розподіляються кубики картоплі, які також покриваються тонким шаром майонезного соусу.
  • Далі йдуть шар з подрібнених яєць і майонезна прошарок.
  • Закуска оформляється за допомогою сирної стружки і вертикально встановлених чіпсів.

Салат «Парус» з сиром

Оригінальна варіація закуски, до складу якої дуже відрізняється від класичного рецепту.

Інгредієнти для салату:

  • сир – 200 г;
  • філе лосося (солоне) – аналогічну кількість;
  • перець болгарський – 3 шт.;
  • огірочки – 4 шт.;
  • томати – 3 шт.;
  • олія оливкова, чіпси і спеції.

При приготуванні:

  • Готуються овочі: огірочки нарізати досить тонкими смужками, перець і томати ріжуться кубиками.
  • З шматочка сиру і м’яса риби готуються невеликі брусочки.
  • Всі інгредієнти змішуються в салатнику, де заправляють маслом і приправляється.
  • Прикрашається вітамінна закуска традиційно чіпсами.

З копченою куркою і зеленим горошком

Якщо в холодильнику замість кукурудзи знайшлася банку зеленого горошку, 1 копчена куряча грудка і шматочок сиру, можна створити оригінальну закуску, докупивши:

  • 200 г моркви по-корейськи;
  • 3 яйця;
  • майонез чіпси.

Етапи підготовки:

  • Салат готується з шарів.
  • Перший шар – кубики копченого м’яса.
  • Другий шар – коренеплід.
  • Третій шар – зелений горошок;
  • Четвертий шар – рубані яйця.
  • Всі шари змащуються майонезним соусом.
  • Перед подачею салат притрушивается тертим сиром і прикрашається чіпсами.

Готуємо з шинкою

Коли немає часу на відварювання курячого м’яса, і похід в магазин за копченою грудкою обтяжує, салат «Парус» можна створити з шинкою.

Для цього необхідні:

  • 200 г моркви по-корейськи;
  • стільки ж шинки;
  • 3 яйця;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • чіпси і майонез.
Дивіться також:  Салат з пекінською капустою і курячою грудкою: 14 рецептів приготування

Щоб приготувати салат:

  • Яйця відварюють, очищаються і шинкують.
  • Шинка рубається кубиками.
  • Довга морквяна соломка для зручності поділяється на кілька частин.
  • В глибокому салатнику змішуються всі основні інгредієнти з майонезом.
  • Для прикраси у вигляді вітрила використовуються великі чіпси.

Салат «Білий парус»

Апетитна закуска з використанням 300 г свинячої м’якоті, прекрасно поєднується з 3 маринованими огірочками.

Крім названих складових, необхідно підготувати:

  • 2 плавлених сирка;
  • 2 бульби картоплі;
  • 3 яйця;
  • ½ Банки квасолі;
  • цибулину;
  • 150 г консервованих грибів;
  • майонез чіпси.

Покрокова інструкція створення:

  • Картопляні бульби і яйця відварюють, після чого очищаються і ріжуться невеликими шматочками.
  • З грибочків готується коротка соломка.
  • Свинина відварюється, після чого разом з солоними огірочками рубається кубиками.
  • Цибулина шинкуется тонкими півкільцями
  • Салат виходить листковим: гриби, цибуля, огірки, квасоля, свинина, картопля, сир, яйця.
  • Всі шари, включаючи останній, змащуються майонезним соусом.
  • Для декору використовуються чіпси.

З крабовим м’ясом

Крабове м’ясо, замість якого також можна використовувати крабові палички, додає аппетитному і ситного салату пікантності.

Для виконання рецепта беруться:

  • 300 г копченої курки;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • стільки ж крабового мяса;
  • 3 яйця;
  • 100 г сиру;
  • трохи чіпсів і майонез.

Схема приготування виглядає наступним чином:

  • Копчена курятина відділяється від кістки і ріжеться невеликими шматочками, які змішуються з майонезом.
  • Морква по-корейськи викладається на м’ясо.
  • Коли коренеплід насититься майонезом, третім шаром розподіляються кубики крабового м’яса, які також присмачуються майонезом.
  • Далі викладаються яєчні скибочки, покриваються майонезним соусом.
  • Після просочення салат притрушивается сирної стружкою і прикрашається чіпсами.

Закуска з кальмарами

Салат з шматочками кальмарів не тільки має чудовий смак, але і багатий білком, необхідних людському організму.

Використовуються:

  • 300 г копченої курки;
  • 200 г моркви по-корейськи;
  • стільки ж кальмарів;
  • банку консервованої кукурудзи;
  • 3 яйця;
  • шматочок сиру;
  • трохи чіпсів і майонез.
Дивіться також:  Салат з ананасом і курячою грудкою – 7 рецептів приготування

Етапи втілення рецепта в життя дуже прості:

  • Очищені тушки кальмарів витримуються в окропі 2 хвилини і ріжуться кубиками.
  • З банки кукурудзи виливається рідина.
  • Курятина рубається кубиками.
  • Яйця відварюють і шинкують.
  • Сир натирається.
  • Шари, кожен з яких змащується майонезним соусом, викладаються в такій послідовності: курятина, закуска з коренеплоду, кукурудза, кальмари, яйця і сир.
  • Перед подачею закуска прикрашається чіпсами, які є невід’ємною частиною салату «Парус».

Отже, салат «Парус» являє собою апетитне блюдо, яким можна ситно пообідати в будній день або прикрасити стіл на свято.

Прокрутка до верху