При сервіровці святкового столу вибір закусок часто викликає труднощі, оскільки більшість з них вже приїлися, а деякі не мають презентабельного вигляду. Вийти зі скрутної ситуації допоможе салат «Парус», який поєднує чудовий смак і оригінальне оформлення.
Класичний рецепт з чіпсами
Щоб підготувати салат «Парус» з чіпсами за класичним рецептом, необхідні:
- 100 г моркви по-корейськи;
- вдвічі більше копченої курятини;
- 2 яйця;
- ½ Банки консервованої кукурудзи;
- 150 г майонезу;
- пачка чіпсів;
- трохи зелені.
Спосіб приготування:
- Курка нарізається кубиками або тонкою соломкою, залежно від уподобань кулінара, після чого з м’яса робиться перший шар.
- На курячі шматочки, вкриті майонезом, викладається гостра закуска з коренеплоду, яка також змащується майонезом.
- Далі розподіляються шарами з майонезній прошарком кукурудза і яєчні кубики.
- В кінці з вказаної кількості чіпсів кілька штук відкладається, а інші вироби розминаються.
- Закуска притрушивается крихтою і прикрашається цілими чіпсами, що зображують парус, а також гілочками зелені.
Дієтичний варіант з курячим філе
Прихильників правильного харчування, які хочуть побалувати себе гастрономічними вишукуваннями, доведеться за смаком дієтичний рецепт, що виконується з:
- курячої грудки;
- 3 яєць;
- 200 г моркви по-корейськи;
- шматочки сиру;
- банки консервованої кукурудзи;
- майонезу і чіпсів.
В процесі:
- Грудка відварюється і подрібнюється.
- Яйця також відварюють і ріжуться кубиками.
- Сир натирається.
- З банки з кукурудзою зливається рідина.
- У салатнику разом з майонезом змішуються всі інгредієнти, крім сирної стружки.
- Зверху салат покривається сиром, на якому вертикально у вигляді вітрила розміщуються чіпси.
З кукурудзою і картоплею
Яскравий смак і висока харчова цінність салату «Парус» не залишить чоловічу половину байдужою.
Для створення ситної закуски будуть потрібні:
- 300 г копченої курки;
- 200 г моркви по-корейськи;
- банку консервованої кукурудзи;
- 2 картопляні бульби;
- 3 яйця;
- 100 г сиру;
- трохи чіпсів і майонез.
Щоб ситно пообідати:
- Із шматочки копченого м’яса готуються невеликі кубики, які розподіляються по страві в якості першого шару, смазывающегося майонезом.
- Морквяна соломка ділиться навпіл і викласти другим шаром.
- За майонезній прошарку розподіляються кубики картоплі, які також покриваються тонким шаром майонезного соусу.
- Далі йдуть шар з подрібнених яєць і майонезна прошарок.
- Закуска оформляється за допомогою сирної стружки і вертикально встановлених чіпсів.
Салат «Парус» з сиром
Оригінальна варіація закуски, до складу якої дуже відрізняється від класичного рецепту.
Інгредієнти для салату:
- сир – 200 г;
- філе лосося (солоне) – аналогічну кількість;
- перець болгарський – 3 шт.;
- огірочки – 4 шт.;
- томати – 3 шт.;
- олія оливкова, чіпси і спеції.
При приготуванні:
- Готуються овочі: огірочки нарізати досить тонкими смужками, перець і томати ріжуться кубиками.
- З шматочка сиру і м’яса риби готуються невеликі брусочки.
- Всі інгредієнти змішуються в салатнику, де заправляють маслом і приправляється.
- Прикрашається вітамінна закуска традиційно чіпсами.
З копченою куркою і зеленим горошком
Якщо в холодильнику замість кукурудзи знайшлася банку зеленого горошку, 1 копчена куряча грудка і шматочок сиру, можна створити оригінальну закуску, докупивши:
- 200 г моркви по-корейськи;
- 3 яйця;
- майонез чіпси.
Етапи підготовки:
- Салат готується з шарів.
- Перший шар – кубики копченого м’яса.
- Другий шар – коренеплід.
- Третій шар – зелений горошок;
- Четвертий шар – рубані яйця.
- Всі шари змащуються майонезним соусом.
- Перед подачею салат притрушивается тертим сиром і прикрашається чіпсами.
Готуємо з шинкою
Коли немає часу на відварювання курячого м’яса, і похід в магазин за копченою грудкою обтяжує, салат «Парус» можна створити з шинкою.
Для цього необхідні:
- 200 г моркви по-корейськи;
- стільки ж шинки;
- 3 яйця;
- банку консервованої кукурудзи;
- чіпси і майонез.
Щоб приготувати салат:
- Яйця відварюють, очищаються і шинкують.
- Шинка рубається кубиками.
- Довга морквяна соломка для зручності поділяється на кілька частин.
- В глибокому салатнику змішуються всі основні інгредієнти з майонезом.
- Для прикраси у вигляді вітрила використовуються великі чіпси.
Салат «Білий парус»
Апетитна закуска з використанням 300 г свинячої м’якоті, прекрасно поєднується з 3 маринованими огірочками.
Крім названих складових, необхідно підготувати:
- 2 плавлених сирка;
- 2 бульби картоплі;
- 3 яйця;
- ½ Банки квасолі;
- цибулину;
- 150 г консервованих грибів;
- майонез чіпси.
Покрокова інструкція створення:
- Картопляні бульби і яйця відварюють, після чого очищаються і ріжуться невеликими шматочками.
- З грибочків готується коротка соломка.
- Свинина відварюється, після чого разом з солоними огірочками рубається кубиками.
- Цибулина шинкуется тонкими півкільцями
- Салат виходить листковим: гриби, цибуля, огірки, квасоля, свинина, картопля, сир, яйця.
- Всі шари, включаючи останній, змащуються майонезним соусом.
- Для декору використовуються чіпси.
З крабовим м’ясом
Крабове м’ясо, замість якого також можна використовувати крабові палички, додає аппетитному і ситного салату пікантності.
Для виконання рецепта беруться:
- 300 г копченої курки;
- 200 г моркви по-корейськи;
- стільки ж крабового мяса;
- 3 яйця;
- 100 г сиру;
- трохи чіпсів і майонез.
Схема приготування виглядає наступним чином:
- Копчена курятина відділяється від кістки і ріжеться невеликими шматочками, які змішуються з майонезом.
- Морква по-корейськи викладається на м’ясо.
- Коли коренеплід насититься майонезом, третім шаром розподіляються кубики крабового м’яса, які також присмачуються майонезом.
- Далі викладаються яєчні скибочки, покриваються майонезним соусом.
- Після просочення салат притрушивается сирної стружкою і прикрашається чіпсами.
Закуска з кальмарами
Салат з шматочками кальмарів не тільки має чудовий смак, але і багатий білком, необхідних людському організму.
Використовуються:
- 300 г копченої курки;
- 200 г моркви по-корейськи;
- стільки ж кальмарів;
- банку консервованої кукурудзи;
- 3 яйця;
- шматочок сиру;
- трохи чіпсів і майонез.
Етапи втілення рецепта в життя дуже прості:
- Очищені тушки кальмарів витримуються в окропі 2 хвилини і ріжуться кубиками.
- З банки кукурудзи виливається рідина.
- Курятина рубається кубиками.
- Яйця відварюють і шинкують.
- Сир натирається.
- Шари, кожен з яких змащується майонезним соусом, викладаються в такій послідовності: курятина, закуска з коренеплоду, кукурудза, кальмари, яйця і сир.
- Перед подачею закуска прикрашається чіпсами, які є невід’ємною частиною салату «Парус».
Отже, салат «Парус» являє собою апетитне блюдо, яким можна ситно пообідати в будній день або прикрасити стіл на свято.