Салат російська красуня з куркою
З вареним курячим філе салат виходить легким і ніжним. Щоб страва не здавалося прісним, додамо в нього маринований лук. Підготуємо його заздалегідь.
Велику ріпку поріжемо на кубики. Складемо в піалу. Обдадим окропом. Зіллємо воду.
Додамо:
- ложечку олії;
- чайну ложку без гірки цукру;
- чайну ложку натурального оцту;
- щіпку солі.
Розмішуєм як слід. Після того, як цибуля охолоне, поставимо його в холодильник мінімум на півгодини. Після ошпарювання цибуля може пустити сік, тому перед додаванням в салат його необхідно відкинути на сито або друшляк.
У якості нижнього шару покладемо відварну курку. Нам знадобляться два шматки філе. Зваримо до готовності, остудимо, і поріжемо на кубики. Деякі господині розпускають філе на волокна руками.
Поверх курки викладемо зелений горошок. Откупорим маленьку 250-грамову банку, зіллємо воду і розподілимо рівним шаром вміст поверх м’яса.
Горошок викладемо весь маринований лук. І ось тепер перший раз змастимо салат майонезом.
Прямо зверху потремо на тертці з дрібними отворами дві варені морквини. Цей шар теж наситимо майонезом.
За морквою слідують 4 варені картоплини, натерті на крупній тертці. Викладаємо їх рівним шаром, при бажанні трохи солимо. Мажемо.
На завершення нам знадобиться 150 г твердого сиру. Пропустимо його крізь тертці з дрібними отворами. І закриємо їм повністю салат. Для прикраси разрежем на рівні часточки томати. Розташуємо їх по колу. В серединку додамо гілочку зелені.