З шинкою
Спробуйте зібрати простий листковий салат з шинкою. Його недовго готувати, бо, як заздалегідь потрібно відварити тільки яйця, картоплю і моркву.
Очистимо 5 зварених у мундирі бульби. Потремо їх крізь крупну тертку прямо на плоске блюдо. Зверху прикрасимо тоненькою сіточкою з майонезу.
Дві відварені моркви подрібнити за допомогою дрібної терки і викладемо на картоплю. Знову відвідаємо майонезну павутинку.
300 г шинки поріжемо тонкими довгими брусочками. Укладемо на моркву. Шинку покриємо консервованим зеленим горошком (150 г). Поверх горошку нанесемо майонез.
Присыпем салат тертими яйцями. Цей шар знову-таки присмачити соусом. А поверх нього акуратно викладемо тертий сир. Нам знадобиться невеликий стограмовий шматок будь-якого негострого твердого сорту. За бажанням салат можна прикрасити часточками оливок або помідорів.