З куркою і грибами
Під час застілля цей салат першим змітається зі столу. Він неймовірно смачний і до того ж поживний. Ті, хто любить поєднання курячого м’яса і грибів прийдуть від нього в захват.
Для страви беруться:
- 5 варених бульби картоплі;
- дві відварних моркви;
- три варених яйця;
- курка – філе стегна, 4-5 штук;
- печериці (300 г);
- цибулина;
- сир (100 г);
- два маленьких або один великий помідор.
Відваріть м’ясо. Остудіть. Наріжте як можна дрібніше поперек волокон. Накрийте харчової плівкою, відставте в сторону.
Почистіть печериці і поріжте їх на пластини. Очистіть цибулину і подрібніть її на невеликі кубики.
Зсипте цибулю в розігріте на сковороді олію. Приправте його невеликою кількістю цукру. Обсмажте до прозорого стану і додайте нарізані гриби. Посоліть за смаком. Смажте під кришкою до готовності. Акуратно зніміть піджарку на тарілку, так щоб зайве масло, що залишилося в сковороді.
Тепер залишається натерти на крупній тертці картоплю, а на дрібній – яйця, моркву і сир.
Кожен шар будемо змащувати майонезом. Перший ярус викладемо картоплею. Потім морквою. Наступний шар – куркою. Після неї смаженими грибами. Потім викладаємо сир, яйця. І прикрашаємо салат нарізаними на кубики помідорами.
Страви краще дати постояти в холодильнику. Накрийте його харчовою плівкою і приберіть. Через годину-два вона просочиться і стане ще смачніше.