«Весільний сільський» салат зі свининою та цибулею
Завдяки спеціально приготовленому маринаду м’ясо в цьому салаті за смаком нагадує шашлик. Це блюдо можна подавати на будь-яке свято: воно не залишить байдужим жодного гостя.
Необхідні продукти:
- 0,5 кг свинини;
- 2 репчатых цибулі;
- 2 лаврових листа;
- 5 горошку запашного перцю;
- 20 г листя петрушки;
- 50 мл питної води;
- 70 г цукру;
- 7 г солі;
- 100 мл оливкової олії;
- 2 г чорного меленого перцю;
- 180 мл винного оцту.
Покроковий рецепт.
- У каструлю з водою кладуть цілу цибулину, запашний перець, трохи солі, лавровий лист і свинину. М’ясо відварюють протягом 50 хвилин, потім охолоджують у бульйоні.
- Другу цибулину нарізати тонкими кільцями.
- Петрушку подрібнюють і змішують з цибулею.
- Свинину нарізають соломкою і кладуть під кришку, щоб вона не підсохла.
- З’єднують воду, цукор-пісок, сіль, мелений перець, винний оцет і олію.
- В сервірувальну тарілку шарами викладають свинину і цибулю. Зверху компоненти поливають маринадом.
- Салат «Сільський весільний» відправляють в прохолодне місце для просочення на 8 годин. Протягом цього часу блюдо кілька разів акуратно перемішують.