Салат «Соняшник» з чіпсами класичний – 10 рецептів приготування

Салат «Соняшник» з печінкою тріски

Салат «Соняшник» з печінкою тріски – це чудова страва з святковою подачею. Склад простий та доступний, а при оформленні салату ви можете виявити всю свою кулінарну фантазію. Цей рецепт дозволить вам по-новому подивитись звичні продукти та їх поєднання між собою.

Час приготування: 55 хв.

Час приготування: 55 хв.

порцій – 1.

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 гр.
  • Майонез – 200 грн.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка.
  • Чіпси – 70 гр.
  • Маслини – 100 гр.
  • Печінка тріски – 400 гр.
  • Яйце – 6 шт.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Олія вершкове – 50 гр.
  • Цибуля – 2 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Потім обсмажте його на вершковому маслі до м’якості.

Крок 2. Картоплю зваріть у мундирах, потім очистіть і натріть на великій тертці. Картопляний шар покладіть першим, посоліть його до смаку і змастіть майонезом.

Крок 3. Потім розкладіть рівномірним шаром пасеровану цибулю, знову нанесіть прошарок майонезу, посоліть і приправте до смаку.

Крок 4. Розкрийте консерви з печінкою тріски, злийте олію та розімніть печінку вилкою. Покладіть наступним шаром і добре промажте його майонезом.

Крок 5. Яйця зваріть круто, остудіть, очистіть, відокремте білки від жовтків. Окремо натріть все на великій тертці. На шар печінки покладіть білки, змастіть майонезом.

Крок 6. Верхній шар зробіть з|із| тертого жовтка, його майонезом змащувати не потрібно. Крок 7. Зверху розкладіть маслини, розрізані вздовж навпіл, а чіпси вставте в салат по колу, щоб вони нагадували пелюстки соняшника. Перед подачею охолодіть салат. Смачного!

Дивіться також:  Салат ніжність – 9 смачних рецептів приготування вдома