Салат «Соняшник» зі смаженими грибами
Салат «Соняшник» із смаженими грибами – це рецепт, до якого можна звернутися у разі, коли вам необхідно зібрати смачний, а головне – гарний святковий стіл. Салат абсолютно простий у приготуванні і вам сподобається займатися його оформленням.
Час приготування: 60 хв.
Час приготування: 40 хв.
порцій – 8.
Інгредієнти:
- Сир твердий – 100 гр.
- Печериці – 350 гр.
- Купка куряча варена – 200 гр.
- Маслини без кісточок – 20 шт.
- Чіпси – для прикраси.
- Яйця – 4 шт.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Курячі грудки залийте холодною водою і поставте варитися. У середньому до готовності вона дійде за 25-30 хвилин. Коли філе охолоне, наріжте кубиками.
Крок 2. Печериці помийте і наріжте часточками. Обсмажте їх до готовності на олії.
Крок 3. Зваріть круто курячі яйця. Відокремте два жовтки, все інше натріть на великій тертці.
Крок 4. Жовтки розімніть вилкою або натріть на дрібній тертці.
Крок 5. На великій тертці натріть твердий сир.
Крок 6. Салат «Соняшник» укладається шарами. Перший шар – це куряча грудка та майонез.
Крок 7. Далі йдуть смажені печериці з майонезом.
Крок 8. Третій шар робимо з тертих на тертці яєць, його також промажте майонезом.
Крок 9. Четвертий шар зробіть із сирної стружки, нанесіть на нього майонез тонким шаром.
Крок 10. Покрийте салат шаром тертих жовтків, його промазувати майонезом не потрібно.
Крок 11. Маслини розріжте вздовж на 4 частини та прикрасьте ними салат. Чіпси укладайте безпосередньо перед подачею салату «Соняшник» на стіл, щоб вони не розм’якли. Смачного!