Салат Тіффані з виноградом — 9 рецептів приготування

Однією з найбільш улюблених жінками закусок є салат Тіффані з виноградом. Це дуже ніжне, соковите і оригінальний десерт, який чудово доповнює будь-який святковий стіл.

Класичний салат Тіффані з виноградом і куркою

Склад продуктів: 2 курячі грудки, пучок зеленого винограду без кісточок, 4 варених яйця, 170 г напівтвердого сиру, 1 ст. смажених мигдалевих горіхів, сіль, щіпка каррі, майонез.

  • Грудки промиваються, обсушиваются, з усіх боків змащуються каррі і сіллю. Далі м’ясо обсмажується до рум’яності.
  • Курятина остуджується і дрібно ріжеться.
  • Охолоджені яйця чистяться і мельчатся кубиками.
  • Сир крупно треться або нарізати невеликими шматочками.
  • Виноградини знімаються з гілки, промиваються, кожна ягода розрізається навпіл.
  • Смажені горіхи подрібнюються в блендері.
  • На дно миски викладаються шматочки курятини з солоним майонезом. Зверху висипається тертий сир.
  • Далі йдуть подрібнені яйця з соусом.
  • Залишилося присипати закуску меленими горіхами, знову промазати майонезом і прикрасити половинками ягід.

Салат Тіффані з куркою і виноградом подається до столу після пари годин настоювання в прохолоді.

З додаванням волоських горіхів

Склад продуктів: півкіло філе курки, 80 г напівтвердого або твердого сиру, 4 варених яйця, 2 трісок. меленого каррі, 230 г винограду без кісточок, 3 листочка салату, майонез, 40 г ядер волоських горіхів, сіль.

  • Курятина промивається, обсушивается і нарізають невеликими шматочками, які обсмажуються до рум’яності на будь-якому маслі з каррі.
  • Салатні листя промиваються, з них струшується вода, після чого продукт рветься невеликими шматочками і висипається на плоску тарілку.
  • Зверху розподіляється смажене філе, на якому малюється сітка з підсоленого майонезу.
  • Далі йдуть терті яйця з соусом, тертий сир, подрібнені ножем або в блендері ядра волоських горіхів.
  • Отриманий салат щедро промивається майонезом і прикрашається половинками виноградин.

Закуска готова Тіффані з волоськими горіхами відправляється в прохолоду на 2-3 години.

З копченою куркою і виноградом

Склад продуктів: 1 копчена куряча грудка, 90 г горіхів (волоських або мигдалю), майонез, 320 г темного винограду, 3 варених яйця, 170 г напівтвердого або твердого сиру, сіль.

Дивіться також:  Оселедець під шубою – класичний рецепт по шарах

  • Першим шаром частування стануть дрібні кубики копченої курятини, промазані підсоленим майонезом.
  • Далі йдуть остиглі терті яйця з соусом, подрібнені горіхи і тертий сир.
  • Зверху останній шар рясно змащується майонезом і прикрашається половинками винограду. З ягід обов’язково потрібно видалити кісточки.

Салат Тіффані з копченою куркою можна подавати до столу відразу ж.

Рецепт приготування з сиром

Склад продуктів: 230 г напівтвердого або твердого сиру, велике куряче філе, 2 варених яйця, невелика гілка білого винограду, 70 г арахісу, майонез, каррі, сіль.

  • Спочатку мініатюрні шматочки філе відварюють до готовності в солоній воді. Далі вони висипаються на сковорідку з розігрітим маслом, присмачуються каррі і обсмажують до золотистого відтінку.
  • Яйця остуджувати і труться на тертці.
  • На чистій сухій сковорідці обсмажуються ядра арахісу, після чого вони подрібнюються в блендері.
  • На дно тарілки викладається курятина з майонезом, яка посипається горіхами.
  • Зверху розподіляються терті яйця з підсоленим соусом.
  • Далі йде половина винограду, нарізаного невеликими шматочками, і тертий сир з майонезом.

Залишається прикрасити закуску залишилися половинками ягід. Можна використовувати для цієї мети і свіжу зелень.

З виноградом, куркою і грибами

Склад продуктів: 340 г курячого м’яса, 180 г будь-яких свіжих грибів (краще всього використовувати печериці), 160 г напівтвердого сиру, сіль, 4 завчасно зварених великих яйця, біла ріпчаста цибулина, 330 г великого зеленого винограду, майонез.

  • Свіжі гриби очищаються, нарізаються мініатюрними шматочками і разом з кубиками цибулі обсмажують на розігрітому маслі. Масу потрібно трохи присолити.
  • Курятина відварюється в солоному окропі до готовності, остуджується і довільно подрібнюється.
  • Сир і остиглі після варіння яйця крупно труться.
  • Виноград знімається з гілки і кожна ягідка ріжеться навпіл. З плодів видаляються кісточки.
  • Шари закуски можна викладати довільно. Головне, щоб першою йшла подрібнена курятина, а останніми виявилися половинки винограду.
  • Майонез за смаком досаливается, після чого їм кожен шар змащується закуски.
Дивіться також:  Салат з чорносливом – 15 рецептів приготування смачних салатів

Перед подачею гостям страва добре настоюється в прохолоді.

Як приготувати закуску з цибулею?

Склад продуктів: півкілограма філе курятини, кухонна сіль, 160 г сиру (напівтвердого або твердого), 4 варених яйця, велика ріпчаста цибулина, 80 г ядер волоських горіхів, гроно солодкого винограду, майонез.

  • М’ясо курки ріжеться мініатюрними шматочками, після чого вони обсмажуються з подрібненим полуколечками цибулею. Це інгредієнти, змащені підсоленим майонезом, стануть першим шаром закуски.
  • Охолоджені яйця дрібніші січеться ножем і висипаються поверх курятини.
  • Далі йде тертий сир, змішаний з соусом.
  • Останніми розподіляються раскрошенные блендером горіхи.

Поверх готової закуски будь-яким візерунком викладаються половинки виноградин.

Святковий салат листковий Тіффані з індичкою

Склад продуктів: 420 г індички (ніжка), півсклянки витягнутих з шкаралупи волоських горіхів, виноград будь-якого кольору до 300 м, 160 мл не дуже жирної сметани, 90 мл майонезу, 2-3 часникові зубчики, сіль, стандартний плавлений сирок, суміш мелених перчиком.

  • Спочатку очищені горіхи підсушуються на сухій сковорідці. Досить тримати їх на вогні 3-4 хвилини — це зробить смак продукту більш виразним. Далі горіхи за допомогою ступки перетворюються у велику крихту.
  • Для соусу з’єднується сметана, тертий плавлений сир, майонез, сіль і перець. Можна додавати в нього і будь-які інші спеції за смаком. Останнім в заправку викладається роздавлений часник. Інгредієнти ретельно перемішуються.
  • Ніжка індички відварюється в підсоленому окропі, після чого з неї знімається м’ясо і рветься на волокна. Шматочки індички змащуються соусом, кладуть у салатницю і присипаються підготовленими горіхами.
  • Далі знову йде м’ясний шар з горіхами і соус.
  • Виноградини знімаються з гілки і розрізаються навпіл. З них видаляються кісточки, а потім половинками ягід обкладається салат.

Готову страву настоюється в прохолоді 20-25 хвилин, після чого подається гостям.

Дивіться також:  Салат з квасолею та куркою – 10 рецептів приготування

Оригінальний варіант з мигдалем

Склад продуктів: сира куряча грудка, 3 заздалегідь відварених яйця, 90 г напівтвердого або твердого сиру, жменя мигдалю, майонез, гроно стиглого солодкого винограду, пучок салатного листя, щіпка каррі, сіль.

  • Куряча грудка промивається проточною водою, обсушивается, натирається сумішшю дрібної солі і меленого каррі. М’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажується на розпеченому жирі до рум’яної скоринки. Саме смажена курка — головна особливість закуски Тіффані.
  • На сухій сковороді до рум’яності підсмажується мигдаль. На це йде 7-8 хвилин, після закінчення яких горіхи подрібнюються блендером.
  • Охолоджена курятина нарізається кубиками, викласти на плоске блюдо, застелене салатними листям і змащується підсоленим майонезом.
  • Яйця крупно труться, з’єднуються з соусом і розподіляються поверх м’яса.
  • Далі йде тертий сир з солоним майонезом і подрібнені горіхи.
  • Прикрашається закуска половинками виноградин без кісточок.

Смачніше всього салат стає на наступний день, коли гарненько настоїться.

З курячою грудкою і кедровими горішками

Склад продуктів: півкіло філе курятини, півкіло солодкого винограду без кісточок, 60 г очищених кедрових горіхів, 180 г напівтвердого сиру, 5-6 листків зеленого салату, майонез, каррі, 6 варених яєць, сіль.

  • Курка натирається сіллю і каррі, після чого цілими шматками обсмажується на сковороді до рум’яної скоринки. Далі вона ріжеться кубиками, змащується підсоленим майонезом і висипається на блюдо, покрите салатними листям.
  • Зверху розподіляються терті яйця і кедрові горішки.
  • Потім йде шар тертого сиру з майонезом. Щоб зробити смак соусу більш яскравим, можна додавати до нього роздавлений часник.
  • Останній шар покривається майонезній сіткою і прикрашається половинками винограду.

Готову страву повинно трохи настоятися в прохолоді, після чого його можна подавати гостям.

Прокрутка до верху