Однією з найбільш улюблених жінками закусок є салат Тіффані з виноградом. Це дуже ніжне, соковите і оригінальний десерт, який чудово доповнює будь-який святковий стіл.
Класичний салат Тіффані з виноградом і куркою
Склад продуктів: 2 курячі грудки, пучок зеленого винограду без кісточок, 4 варених яйця, 170 г напівтвердого сиру, 1 ст. смажених мигдалевих горіхів, сіль, щіпка каррі, майонез.
- Грудки промиваються, обсушиваются, з усіх боків змащуються каррі і сіллю. Далі м’ясо обсмажується до рум’яності.
- Курятина остуджується і дрібно ріжеться.
- Охолоджені яйця чистяться і мельчатся кубиками.
- Сир крупно треться або нарізати невеликими шматочками.
- Виноградини знімаються з гілки, промиваються, кожна ягода розрізається навпіл.
- Смажені горіхи подрібнюються в блендері.
- На дно миски викладаються шматочки курятини з солоним майонезом. Зверху висипається тертий сир.
- Далі йдуть подрібнені яйця з соусом.
- Залишилося присипати закуску меленими горіхами, знову промазати майонезом і прикрасити половинками ягід.
Салат Тіффані з куркою і виноградом подається до столу після пари годин настоювання в прохолоді.
З додаванням волоських горіхів
Склад продуктів: півкіло філе курки, 80 г напівтвердого або твердого сиру, 4 варених яйця, 2 трісок. меленого каррі, 230 г винограду без кісточок, 3 листочка салату, майонез, 40 г ядер волоських горіхів, сіль.
- Курятина промивається, обсушивается і нарізають невеликими шматочками, які обсмажуються до рум’яності на будь-якому маслі з каррі.
- Салатні листя промиваються, з них струшується вода, після чого продукт рветься невеликими шматочками і висипається на плоску тарілку.
- Зверху розподіляється смажене філе, на якому малюється сітка з підсоленого майонезу.
- Далі йдуть терті яйця з соусом, тертий сир, подрібнені ножем або в блендері ядра волоських горіхів.
- Отриманий салат щедро промивається майонезом і прикрашається половинками виноградин.
Закуска готова Тіффані з волоськими горіхами відправляється в прохолоду на 2-3 години.
З копченою куркою і виноградом
Склад продуктів: 1 копчена куряча грудка, 90 г горіхів (волоських або мигдалю), майонез, 320 г темного винограду, 3 варених яйця, 170 г напівтвердого або твердого сиру, сіль.
- Першим шаром частування стануть дрібні кубики копченої курятини, промазані підсоленим майонезом.
- Далі йдуть остиглі терті яйця з соусом, подрібнені горіхи і тертий сир.
- Зверху останній шар рясно змащується майонезом і прикрашається половинками винограду. З ягід обов’язково потрібно видалити кісточки.
Салат Тіффані з копченою куркою можна подавати до столу відразу ж.
Рецепт приготування з сиром
Склад продуктів: 230 г напівтвердого або твердого сиру, велике куряче філе, 2 варених яйця, невелика гілка білого винограду, 70 г арахісу, майонез, каррі, сіль.
- Спочатку мініатюрні шматочки філе відварюють до готовності в солоній воді. Далі вони висипаються на сковорідку з розігрітим маслом, присмачуються каррі і обсмажують до золотистого відтінку.
- Яйця остуджувати і труться на тертці.
- На чистій сухій сковорідці обсмажуються ядра арахісу, після чого вони подрібнюються в блендері.
- На дно тарілки викладається курятина з майонезом, яка посипається горіхами.
- Зверху розподіляються терті яйця з підсоленим соусом.
- Далі йде половина винограду, нарізаного невеликими шматочками, і тертий сир з майонезом.
Залишається прикрасити закуску залишилися половинками ягід. Можна використовувати для цієї мети і свіжу зелень.
З виноградом, куркою і грибами
Склад продуктів: 340 г курячого м’яса, 180 г будь-яких свіжих грибів (краще всього використовувати печериці), 160 г напівтвердого сиру, сіль, 4 завчасно зварених великих яйця, біла ріпчаста цибулина, 330 г великого зеленого винограду, майонез.
- Свіжі гриби очищаються, нарізаються мініатюрними шматочками і разом з кубиками цибулі обсмажують на розігрітому маслі. Масу потрібно трохи присолити.
- Курятина відварюється в солоному окропі до готовності, остуджується і довільно подрібнюється.
- Сир і остиглі після варіння яйця крупно труться.
- Виноград знімається з гілки і кожна ягідка ріжеться навпіл. З плодів видаляються кісточки.
- Шари закуски можна викладати довільно. Головне, щоб першою йшла подрібнена курятина, а останніми виявилися половинки винограду.
- Майонез за смаком досаливается, після чого їм кожен шар змащується закуски.
Перед подачею гостям страва добре настоюється в прохолоді.
Як приготувати закуску з цибулею?
Склад продуктів: півкілограма філе курятини, кухонна сіль, 160 г сиру (напівтвердого або твердого), 4 варених яйця, велика ріпчаста цибулина, 80 г ядер волоських горіхів, гроно солодкого винограду, майонез.
- М’ясо курки ріжеться мініатюрними шматочками, після чого вони обсмажуються з подрібненим полуколечками цибулею. Це інгредієнти, змащені підсоленим майонезом, стануть першим шаром закуски.
- Охолоджені яйця дрібніші січеться ножем і висипаються поверх курятини.
- Далі йде тертий сир, змішаний з соусом.
- Останніми розподіляються раскрошенные блендером горіхи.
Поверх готової закуски будь-яким візерунком викладаються половинки виноградин.
Святковий салат листковий Тіффані з індичкою
Склад продуктів: 420 г індички (ніжка), півсклянки витягнутих з шкаралупи волоських горіхів, виноград будь-якого кольору до 300 м, 160 мл не дуже жирної сметани, 90 мл майонезу, 2-3 часникові зубчики, сіль, стандартний плавлений сирок, суміш мелених перчиком.
- Спочатку очищені горіхи підсушуються на сухій сковорідці. Досить тримати їх на вогні 3-4 хвилини — це зробить смак продукту більш виразним. Далі горіхи за допомогою ступки перетворюються у велику крихту.
- Для соусу з’єднується сметана, тертий плавлений сир, майонез, сіль і перець. Можна додавати в нього і будь-які інші спеції за смаком. Останнім в заправку викладається роздавлений часник. Інгредієнти ретельно перемішуються.
- Ніжка індички відварюється в підсоленому окропі, після чого з неї знімається м’ясо і рветься на волокна. Шматочки індички змащуються соусом, кладуть у салатницю і присипаються підготовленими горіхами.
- Далі знову йде м’ясний шар з горіхами і соус.
- Виноградини знімаються з гілки і розрізаються навпіл. З них видаляються кісточки, а потім половинками ягід обкладається салат.
Готову страву настоюється в прохолоді 20-25 хвилин, після чого подається гостям.
Оригінальний варіант з мигдалем
Склад продуктів: сира куряча грудка, 3 заздалегідь відварених яйця, 90 г напівтвердого або твердого сиру, жменя мигдалю, майонез, гроно стиглого солодкого винограду, пучок салатного листя, щіпка каррі, сіль.
- Куряча грудка промивається проточною водою, обсушивается, натирається сумішшю дрібної солі і меленого каррі. М’ясо нарізати невеликими шматочками і обсмажується на розпеченому жирі до рум’яної скоринки. Саме смажена курка — головна особливість закуски Тіффані.
- На сухій сковороді до рум’яності підсмажується мигдаль. На це йде 7-8 хвилин, після закінчення яких горіхи подрібнюються блендером.
- Охолоджена курятина нарізається кубиками, викласти на плоске блюдо, застелене салатними листям і змащується підсоленим майонезом.
- Яйця крупно труться, з’єднуються з соусом і розподіляються поверх м’яса.
- Далі йде тертий сир з солоним майонезом і подрібнені горіхи.
- Прикрашається закуска половинками виноградин без кісточок.
Смачніше всього салат стає на наступний день, коли гарненько настоїться.
З курячою грудкою і кедровими горішками
Склад продуктів: півкіло філе курятини, півкіло солодкого винограду без кісточок, 60 г очищених кедрових горіхів, 180 г напівтвердого сиру, 5-6 листків зеленого салату, майонез, каррі, 6 варених яєць, сіль.
- Курка натирається сіллю і каррі, після чого цілими шматками обсмажується на сковороді до рум’яної скоринки. Далі вона ріжеться кубиками, змащується підсоленим майонезом і висипається на блюдо, покрите салатними листям.
- Зверху розподіляються терті яйця і кедрові горішки.
- Потім йде шар тертого сиру з майонезом. Щоб зробити смак соусу більш яскравим, можна додавати до нього роздавлений часник.
- Останній шар покривається майонезній сіткою і прикрашається половинками винограду.
Готову страву повинно трохи настоятися в прохолоді, після чого його можна подавати гостям.