Рецепт салату Цезар з куркою і сухариками сьогодні дуже популярний. Відомо безліч варіацій його виконання, як з мінімумом інгредієнтів, заправлених простим майонезом/сметаною, так і більш складних версій приготування. Нижче пропонуємо розглянути кілька найбільш відомих різновидів салату.
Класичний салат цезар з куркою і сухариками
Класичний салат Цезар з куркою приготувати дуже легко. Складових не так вже багато, невелику складність може викликати хіба що приготування соусу.
- пучок салату Ромен;
- черрі — 100 гр;
- пармезан тертий — 50 гр;
- білий батон — 2 скибки;
- оливкова олія — стопка для салату і 100 мл для заправки;
- зубки часнику — 2;
- куряче філе — 200 гр;
- яйця — 2;
- гірчиця звичайна — 2 ч. л.;
- лимон — ½ плода.
В першу чергу готуємо всі продукти:
Салат слід відразу подати на стіл.
На замітку. Сухарики для салату можна приготувати самостійно, або ж купити готові в магазині. Вдома їх можна зробити різними способами: злегка підсушити в духовці, окропивши часниковим маслом або обсмаживши на сковороді.
Простий рецепт на швидку руку
Простий рецепт швидкого салатику припаде до душі всім любителям смачних і швидких страв. Салат підійде в якості легкого сніданку або вечері. Прихильники правильного харчування можуть замінити майонез нежирної сметаною або натуральним йогуртом.
- пшеничні сухарики — 190 гр;
- відварене куряче філе — 550 гр;
- легкий майонез (або домашній) — 250 гр;
- сіль — пара пучок;
- трохи меленого перцю;
- капуста пекінська або салат — 300 гр свіжих листя.
М’ясо ріжемо кубиками, листя — соломкою або рвемо руками.
Змішуємо в глибокому салатнику м’ясо, салат, майонез, додаємо перчик і сіль. Заправляємо майонезом і перемішуємо. Зверху посипаємо сухарями.
На замітку. Якщо використовується листя капусти, необхідно відокремити м’ясисту частину і використовувати тільки ніжні, молоді листочки.
З копченою куркою
- копчена курка — 1 половинка філе;
- салату маленький пучок;
- хліб житній;
- майонез легкий — пара ч. л.;
- лимонний сік;
- гірчиця — 11/2 ч. л.;
- сухі крихти — 30 гр.
Листя салату відокремлюємо від пучка — досить 3-4 листків.
Хліб ріжеться дуже тонкими скибочками — як просвітчаста папір. Достатньо трьох скибочок. Підсушуємо їх у гарячій духовій шафі кілька хвилин.
Готуємо соус: з’єднуємо краплю лимонного соку, майонез і гірчицю. Все гарненько перетираємо ложкою.
Філе ріжемо скибочками.
На блюдо викладаємо листя, злегка змащуємо раніше приготовленої заправкою, курку, змащені соусом хлібці і трохи посипаємо сухарями. Блюдо готове до вживання.
З яєчним соусом
Для будь варіації салату пропонуємо використовувати домашній соус для Цезаря на основі яєць.
Для приготування використовуються:
- пара яєчних жовтків;
- гостра гірчиця — 1 ч. л.;
- пісне рафинир. масло — 200 гр;
- сіль — пара пучок;
- цукор — 1 ч. л.;
- настояне на часнику олив. масло;
- лимон;
- сухий базилік;
- біле сухе вино.
За допомогою блендера з’єднуємо жовтки з пісним маслом і гірчицею до тих пір, поки маса не стане однорідною. При тривалому збиванні стане помітно загустіння маси, ніби готується домашній майонез. Всипаємо цукор і сіль, включаємо залишилися компоненти. Тепер можна скористатися ложкою і все ретельно перемішати. Дати соусу настоятися пару годинок. Після можна використовувати для заправки салату або подавати до інших страв.
Цезар з пекінською капустою і куркою
Дана варіація салату буде трохи відрізнятися за зовнішнім виглядом — він подається не класичними великими шматками всіх складових, а в більш звичному вигляді дрібно різаного продуктів, заправлені соусом.
- куряче філе — 300 гр;
- черрі — 6 одиниць;
- листя пекінської капусти — 150 гр;
- пармезан — 50 гр;
- сухарики салатні пшеничні — 50 гр;
- часникові зубки — 2 одиниці;
- сіль, перець, куркума;
- майонез — 100 мл;
- будь-який твердий сир — 200 гр;
- масло пост. — 3 ст. л.
Філе обсмажити на соняшниковій олії з двох боків до готовності. Нарізати кубиками, посолити і поперчити, додати куркуму і ще раз обсмажити хвилин п’ять.
Овочі вимити, капусту розібрати на листя і дуже дрібно нашаткувати, черрі нарізати четвертинками.
Підготувати заправку: змішати майонез, тертий пармезан і часник, добре перемішати. При бажанні отримати більш рідкий соус додати ще трохи майонезу або сметани.
Курячі шматочки, капусту, томати, тертий твердий сир змішати з соусом і викласти в салатник. Посипати сухариками.
З додаванням квасолі
- консервована квасоля;
- відварна грудка — 350 гр;
- томати — 2 середні;
- пшеничні скибки хліба — 2-3 скибочки;
- італійські трави;
- часникові зубки — 1-2;
- олія олив.
- майонез;
- перець мелений.
М’якуші нарізаємо кубиками, посипаємо травами, скроплюємо маслом і відправляємо в духовку. Стежимо за отриманням рівномірного покриття золотистого відтінку майбутніх сухариків, їх періодично помішуючи.
Курочку, сир і помідори ріжемо кубиком, приблизно рівним за розміром з сухариками.
З’єднуємо їх з квасолею.
Готуємо соус: майонез з’єднуємо з видавленим зубчиком часнику і перцем. Заправляємо салат. Перед подачею зверху посипаємо сухарями.
Класична заправка для салату в домашніх умовах
Соус для Цезаря за легендою складався всього з декількох продуктів — яйця, масла, Вустерського соусу і тертого сиру. Сучасний варіант був дещо вдосконалений, і його смак нічим не поступається.
- пара яєць;
- 200 мл пост. масла;
- 1 ½ ч. л. гірчиці;
- пара часникових зубчиків;
- 2 стіл. л. соку лимона;
- стіл. л. соусу Ворчестер;
- 20 гр сир пармезан;
- пара дрібок солі.
Збиваємо заглибним блендером яйця, масло і гірчицю. Маса повинна значно посвітліти і зовсім трохи збільшитися в обсязі, злегка загуснути — це буде основа для майбутнього соусу.
Приєднуємо сік, пресований часник, соус, тертий сир, трохи солі. Гарненько повторно збиваємо блендером. Можна залишити настоятися протягом півгодини і після використовувати для заправки салату.
Факт. Дуже поширена думка, що в соус потрібно додати трохи анчоусів для додання легкої рибної нотки. Насправді Ворчестерський (Вустерський) соус якраз і надає рибний відтінок, тому анчоуси додавати немає необхідності.