Салат з авокадо і пекінською капустою
Корисний салат із зеленню доречно буде виглядати як на святковому столі, так і за родинним сніданком. Страву можна подавати разом з тушкованими овочами, копченим м’ясом, яйцями.
Для салату вибирайте невызревший авокадо — м’якоть повинна тримати форму, не розвалюватися і не деформуватися.
Інгредієнти:
- авокадо – 1 штука;
- пекінська капуста – 330 г;
- огірок – 1 штука;
- оливки – 30 г;
- листя салату – 30 г;
- кріп – 10 г;
- петрушка – 10 г;
- кінза – 10 г;
- цибуля зелена – 10 г;
- оливкова масло – 50 г;
- щіпка солі.
Приготування:
- Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку. М’якоть нарубайте соломкою.
- Пекінську капусту промийте під струменем гарячої води. Листя розімніть, наріжте довгими тонкими брусочками.
- Огірок звільніть від шкірки, поріжте кільцями або квадратиками.
- Оливки пропустіть під прес.
- Зелень дрібно нарубаєте, помістіть в ступку, пам’ятайте для виділення соку.
- Всі інгредієнти викладіть в миску, розмішайте, заправте маслом. Додайте сіль.
Подавайте Салат з гарячими грінками або пампушками. Можна доповнити страва креветками або білої відвареної рибою.