Салат з авокадо – 16 рецептів приготування

Салат з авокадо і пекінською капустою

Корисний салат із зеленню доречно буде виглядати як на святковому столі, так і за родинним сніданком. Страву можна подавати разом з тушкованими овочами, копченим м’ясом, яйцями.

Для салату вибирайте невызревший авокадо — м’якоть повинна тримати форму, не розвалюватися і не деформуватися.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • пекінська капуста – 330 г;
  • огірок – 1 штука;
  • оливки – 30 г;
  • листя салату – 30 г;
  • кріп – 10 г;
  • петрушка – 10 г;
  • кінза – 10 г;
  • цибуля зелена – 10 г;
  • оливкова масло – 50 г;
  • щіпка солі.

Приготування:

  • Авокадо очистіть від шкірки, видаліть кісточку. М’якоть нарубайте соломкою.
  • Пекінську капусту промийте під струменем гарячої води. Листя розімніть, наріжте довгими тонкими брусочками.
  • Огірок звільніть від шкірки, поріжте кільцями або квадратиками.
  • Оливки пропустіть під прес.
  • Зелень дрібно нарубаєте, помістіть в ступку, пам’ятайте для виділення соку.
  • Всі інгредієнти викладіть в миску, розмішайте, заправте маслом. Додайте сіль.

Подавайте Салат з гарячими грінками або пампушками. Можна доповнити страва креветками або білої відвареної рибою.

Дивіться також:  Салат з моркви — 12 рецептів смачного приготування в домашніх умовах