Салат з авокадо і манго під лимонною заправкою
Екзотичний салат, поєднує в собі овочі і морепродукти, стане чудовою прикрасою будь-якого свята. Блюдо легко поєднується з м’ясними, рибними та овочевими закусками, пудингами і запеканками.
Для салату вибирайте стигле манго з бурою, жовтою або червоною шкіркою.
М’якоть невызревшего плода може надати страві гіркий або кислий смак.
Інгредієнти:
- авокадо – 1 штука;
- манго – 1 штука;
- креветки – 100 г;
- червоний цибуля – 1 штука;
- консервована морська капуста – 70 г;
- кунжут – 10 г;
- лимон – 1 штука;
- соєвий соус за смаком.
Приготування:
- Авокадо і манго очистіть від шкірки, видаліть кісточки. М’якоть наріжте соломкою.
- Креветок звільніть від панцирів, смажте на повільному вогні 5-7 хвилин.
- Цибулю очистіть від лушпиння, поріжте кільцями.
- Морську капусту відокремте від розсолу.
- Змішайте всі інгредієнти в глибокій салатниці. Зверху полийте соєвим соусом, змішаним з соком лимона.
Салат можна прикрасити оливками, маслинами, зеленню, лимонними або мандариновими часточками. Кунжут можна замінити на гарбузове насіння, волоські горіхи, подрібнений арахіс.