Салат з авокадо – 16 рецептів приготування

Салат з авокадо і манго під лимонною заправкою

Екзотичний салат, поєднує в собі овочі і морепродукти, стане чудовою прикрасою будь-якого свята. Блюдо легко поєднується з м’ясними, рибними та овочевими закусками, пудингами і запеканками.

Для салату вибирайте стигле манго з бурою, жовтою або червоною шкіркою.

М’якоть невызревшего плода може надати страві гіркий або кислий смак.

Інгредієнти:

  • авокадо – 1 штука;
  • манго – 1 штука;
  • креветки – 100 г;
  • червоний цибуля – 1 штука;
  • консервована морська капуста – 70 г;
  • кунжут – 10 г;
  • лимон – 1 штука;
  • соєвий соус за смаком.

Приготування:

  • Авокадо і манго очистіть від шкірки, видаліть кісточки. М’якоть наріжте соломкою.
  • Креветок звільніть від панцирів, смажте на повільному вогні 5-7 хвилин.
  • Цибулю очистіть від лушпиння, поріжте кільцями.
  • Морську капусту відокремте від розсолу.
  • Змішайте всі інгредієнти в глибокій салатниці. Зверху полийте соєвим соусом, змішаним з соком лимона.

Салат можна прикрасити оливками, маслинами, зеленню, лимонними або мандариновими часточками. Кунжут можна замінити на гарбузове насіння, волоські горіхи, подрібнений арахіс.

Дивіться також:  Як і скільки варити курячу грудку?