Салат: авокадо, огірок і креветки
Компоненти:
- невеликі, але стиглі плоди авокадо – 2 шт.;
- дрібні креветки – 230 – 350 г;
- масло вершкове – 1 дес. ложка;
- подрібнений свіжий часник – 2 ч. ложки;
- огірок – 2 шт.;
- кінза подрібнена – 4 дес. ложки;
- городній салат – половина пучка;
- арахіс очищений – 1 жменя;
- соєвий соус – 3 дес. л.;
- пісне масло – 3 дес. л.;
- сік лайма – 3 дес. л.;
- цукор – за уподобанням кулінара;
- крохмаль – ½ ч. л.;
- сухий часник – 1 щіпка.
Приготування:
- Свіжі огірки і авокадо без кісточок і шкірки порубати приблизно однаковими за розміром шматочками.
- У сковороді розігріти два види масла. Обсмажити на отриманій суміші очищені креветки до рум’яності. Посолити.
- Дрібно порубати салат, зелень, арахіс.
- З’єднати заготовлені інгредієнти в загальній мисці. До них же відправити подрібнений свіжий часник.
- Залишилися компоненти для соусу змішати. Збивати їх, в процесі додаючи крохмаль. Його кількість потрібно регулювати «на око», щоб соус вийшов оптимальної густоти.
- Залити пікантною сумішшю складові салату.
Викласти частування в красиву салатницю.