Салат з авокадо і огірком – 8 смачних рецептів приготування

Салат: авокадо, огірок і креветки

Компоненти:

  • невеликі, але стиглі плоди авокадо – 2 шт.;
  • дрібні креветки – 230 – 350 г;
  • масло вершкове – 1 дес. ложка;
  • подрібнений свіжий часник – 2 ч. ложки;
  • огірок – 2 шт.;
  • кінза подрібнена – 4 дес. ложки;
  • городній салат – половина пучка;
  • арахіс очищений – 1 жменя;
  • соєвий соус – 3 дес. л.;
  • пісне масло – 3 дес. л.;
  • сік лайма – 3 дес. л.;
  • цукор – за уподобанням кулінара;
  • крохмаль – ½ ч. л.;
  • сухий часник – 1 щіпка.

Приготування:

  • Свіжі огірки і авокадо без кісточок і шкірки порубати приблизно однаковими за розміром шматочками.
  • У сковороді розігріти два види масла. Обсмажити на отриманій суміші очищені креветки до рум’яності. Посолити.
  • Дрібно порубати салат, зелень, арахіс.
  • З’єднати заготовлені інгредієнти в загальній мисці. До них же відправити подрібнений свіжий часник.
  • Залишилися компоненти для соусу змішати. Збивати їх, в процесі додаючи крохмаль. Його кількість потрібно регулювати «на око», щоб соус вийшов оптимальної густоти.
  • Залити пікантною сумішшю складові салату.

Викласти частування в красиву салатницю.

Дивіться також:  Салат з капусти — 11 рецептів приготування салату
Прокрутка до верху