Корисний салат з селерою
Компоненти:
- авокадо – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- стебла селери – 2 шт.;
- цибуля – 1 головка;
- лимон – четвертинка;
- «пекинка» – 250 м;
- асорті зелені – 60 г;
- масло оливи – 3 дес. ложки;
- сіль і перець.
Приготування:
- «Пекинку» дрібно нашаткувати і змішати з невеликими шматочками огірка.
- Висипати в загальну миску і дрібно нарізану селеру.
- Додати м’якоть авокадо, порізану кубиками. Притрусити січеною зеленню.
- Цибулю тонко порізати і залити лимонним соком. Почекати хвилин 8 – 10, після чого віджати його і відправити в салат.
- Все перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Перед зняттям проби обов’язково дати салату настоятися чверть години в прохолоді, щоб всі його компоненти «подружилися».
Будь-які закуски з додаванням авокадо не варто робити заздалегідь. Цей інгредієнт швидко темніє і стає неаппетитным на вигляд. Щоб цього не сталося, поки нарізаються інші компоненти салату, шматочки авокадо без шкірки варто збризнути лаймовим/лимонним соком.