Салат «Цезар» з сьомгою
Одним з найпопулярніших страв північноамериканської кухні є салат Цезар з сьомгою. Його люблять у всьому світі, подають в кафе, ресторанах і, звичайно ж, готують вдома.
Для закуски слід запастися наступними продуктами:
- 200 г сьомги (солона чи копчена);
- пучок салатної зелені;
- 2 яйця;
- 30 г пармезану;
- 2 скибочки батона;
- 3 столові ложки оливкової олії;
- 2 зубчики часнику;
- лимон;
- сіль;
- 0,5 чайної ложки гірчиці;
- щіпка перцю.
Покроковий рецепт:
- З батона обрізають кірку. М’якоть нарізають кубиками 1 на 1 див.
- У сковороді розігрівають ложку масла і додають пресований часник.
- Коли часник підрум’яниться, його виймають і викидають.
- На часниковому маслі обсмажують хлібні кубики. Вони повинні вийти рум’яними і хрусткими зовні.
- Сьомгу нарізають скибочками.
- Далі готують соус. У мисці розбивають яйце, додають перець, часник, оливкову олію, гірчицю і сік лимона. Всі інгредієнти солять і добре перемішують.
- Відварюють яйце і нарізують його на 8 часточок.
- Листя салату промивають і розкладають на тарілку для подачі. Наливають трохи соусу і акуратно перемішують.
- Зверху викладають сьомгу і куряче яйце. Поливають залишилася заправкою.
- Салат посипають грінками і тертим сиром.
Подають салат Цезар відразу після приготування. Його можна доповнити келихом вина.