Салат з червоною рибою – 8 смачних рецептів

Салат «Цезар» з сьомгою

Одним з найпопулярніших страв північноамериканської кухні є салат Цезар з сьомгою. Його люблять у всьому світі, подають в кафе, ресторанах і, звичайно ж, готують вдома.

Для закуски слід запастися наступними продуктами:

  • 200 г сьомги (солона чи копчена);
  • пучок салатної зелені;
  • 2 яйця;
  • 30 г пармезану;
  • 2 скибочки батона;
  • 3 столові ложки оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • лимон;
  • сіль;
  • 0,5 чайної ложки гірчиці;
  • щіпка перцю.

Покроковий рецепт:

  • З батона обрізають кірку. М’якоть нарізають кубиками 1 на 1 див.
  • У сковороді розігрівають ложку масла і додають пресований часник.
  • Коли часник підрум’яниться, його виймають і викидають.
  • На часниковому маслі обсмажують хлібні кубики. Вони повинні вийти рум’яними і хрусткими зовні.
  • Сьомгу нарізають скибочками.
  • Далі готують соус. У мисці розбивають яйце, додають перець, часник, оливкову олію, гірчицю і сік лимона. Всі інгредієнти солять і добре перемішують.
  • Відварюють яйце і нарізують його на 8 часточок.
  • Листя салату промивають і розкладають на тарілку для подачі. Наливають трохи соусу і акуратно перемішують.
  • Зверху викладають сьомгу і куряче яйце. Поливають залишилася заправкою.
  • Салат посипають грінками і тертим сиром.

Подають салат Цезар відразу після приготування. Його можна доповнити келихом вина.

Дивіться також:  Салат з солоними огірками – 14 рецептів для приготування смачних салатів з огірочками