Дуже багатьом полюбилися хрусткі чіпси. Їх можна вживати як ласощі або використовувати як інгредієнт для закусок. Тому кухарі в різних країнах світу придумали цікаві рецепти салату з чіпсами. Пропонуємо добірку кращих варіантів.
Салат «Соняшник» з чіпсами
Прикрасити урочистий стіл допоможе оригінальний салат. Він відразу приверне увагу гостей і викличе бажання швидше поласувати.
Інгредієнти:
- курка – 200 г філе;
- сіль;
- мариновані гриби – 200 г печериць;
- чіпси;
- морква – 1 шт.;
- маслини;
- сир – 100 г;
- майонез – 200 мл;
- яйце – 4 шт. варених.
Приготування:
- Проварити курку і моркву. Остудити. Нарізати м’ясо. Промазати майонезом.
- Викласти гриби. Нанести шаром майонез. Натерти морквину. Отриманої стружкою присипати салат. Посипати натертим білками. Змастити майонезом.
- Посипати натертим сиром, а зверху жовтком. Використовуйте дрібну тертку.
- Маслини нарізати. Повинна вийти імітація насіння. Вставити в салат.
- Навколо закуски розподілити чіпси.
Закуска «Парус»
Чіпси необхідно викладати тільки перед самою подачею. Інакше вони розм’якнуть і зіпсують зовнішній вигляд закуски.
Салат «Парус» з чіпсами особливо подобається хлопчикам, які захоплюються кораблями.
Інгредієнти:
- кукурудза – 90 г;
- копчена курка (краще грудка) – 210 г;
- майонез – 85 мл;
- морква по-корейськи – 90 г;
- чорний перець – 2 г;
- сіль – 2 г;
- чіпси – 90 г;
- яйце – 2 шт. варених.
Приготування:
- Формувати шари закуски необхідно у формі човна. Нарізати копченку. Промазати майонезом. Порізати моркву. Вкрити курку. Нанести шаром майонез.
- Кукурудзу висипати і розподілити по поверхні. Підсолити і присипати перцем. Змастити майонезом.
- Посипати натертим яйцями і знову промазати майонезом. Поламати чіпси, заздалегідь відклавши кілька цілих. Викласти шаром крихту. Відстрочені чіпси поставити на салат, імітуючи вітрила.
З крабовими паличками
Ще одна смачна варіація – закуска з чіпсами і крабовими паличками.
Інгредієнти:
- майонез – 4 ст. ложки;
- крабові палички – 140 г;
- кукурудза – 210 г;
- чіпси – 140 р.
Приготування:
- Нарізати крабовий продукт. Знадобляться кубики. Відібрати кілька цілих, без пошкоджень чіпсів для прикраси. Решту подрібнити. Надіслати до крабовим паличкам. Перемішати.
- Додати кукурудзу, відклавши кілька ложечок. Влити майонез. Перемішати. Прикрасити відкладеної кукурудзою. Навколо викласти чіпси.
Салат «Орхідея» з чіпсами
Ще один красивий і дуже ситний варіант приготування.
Інгредієнти:
- морква по-корейськи – 110 г;
- шинка – 210 г;
- сіль;
- солоні гриби – 110 г;
- майонезний соус – 320 мл;
- чіпси – 55 г;
- сир – 160 г;
- яйце – 2 шт. (відварених).
Приготування:
- Нарізати гриби. Білок натерти. У вигляді соломки необхідна шинка. Порубати морквину.
- На моркву викласти гриби. Вкрити раскрошенными чіпсами. Слідом – шар шинки. Вкрити яєчної стружкою. Всі шари промазати майонезним соусом.
- Присипати натертим жовтками і зробити пелюстки з чіпсів.
Готуємо з кукурудзою
Красивий, яскравий салат з чіпсами і кукурудзою порадує смаком і внесе різноманітність в раціон.
Інгредієнти:
- морква по-корейськи – 130 г;
- кукурудза – 210 г;
- чіпси – 130 г;
- майонез;
- копчений окорочок (курячий) – 1 шт.;
- огірок – 1 шт.;
- яйце варене– 3 шт.
Приготування:
- Нарізати яйця. Порубати стегенце. Огірок подрібнити. Злити маринад з кукурудзи.
- З’єднати продукти. Влити майонез. Посипати порубаними чіпсами.
З копченою ковбасою
Незвичайна закуска чудово вписується в будь-яке застілля. Якщо вирішили здивувати всіх кулінарним шедевром, то це саме той варіант, який вам необхідний.
Інгредієнти:
- куряче філе – 420 г вареного;
- чіпси – пачка;
- кукурудза – банку;
- копчена ковбаса – 270 г;
- зелень;
- корейська морква – 370 г;
- майонез;
- яйце варене – 3 шт.
Приготування:
- Нарізати яйця. Подрібнити ковбасу. Злити маринад з консервованої кукурудзи. Курку порубати. Нарізати моркву. Все змішати. Влити майонез. Перемішати.
- Порубати зелень. Посипати салат. Прикрасити чіпсами.
Салат «Козел на городі» з чіпсами
Для приготування салату не доведеться нічого варити і змішувати.
Інгредієнти:
- чіпси – пачка;
- майонез;
- кукурудза – банку;
- зелена цибуля – 45 г;
- шинка – 350 г;
- морква корейська – 3 шт.;
- огірок – 4 шт.
Приготування:
- Огірки порізати соломкою. Нашаткувати цибулю. Порізати соломкою шинку.
- У центр блюда помістити високою гіркою майонез. Викласти поруч половину цибулі, частина огірків, поруч половину кукурудзи, далі частину шинки, половину чіпсів і морквини. Викладати колом навколо майонезу. Повторити послідовність продуктів.
Рецепт салату «Ромашка»
Огірки надають закуски шикарний вигляд. Завдяки правильному оформленню вийде красивий і корисний салат.
Інгредієнти:
- цибуля – 1 шт.;
- салат – 5 аркушів;
- мариновані гриби – 210 г;
- морква – 2 шт.;
- оливкова олія – 1 ст. ложка;
- чіпси – пачка;
- зелень – 20 г;
- яйця – 3 шт. варених;
- майонез -220 мл;
- кукурудза консервована – банку;
- куряче філе – 650 р.
Приготування:
- З грибів і кукурудзи злити маринад. Проварити курку. Нарізати. Натерти білки, потім жовтки.
- Нашаткувати цибулю. Залити окропом і потримати п’ять хвилин. Ця маніпуляція допоможе позбавитися від гіркоти.
- Нарізати гриби. Проварити моркву і натерти на тертці. Порубати зелень.
- Викласти на дно страви листя салату. Вони повинні бути сухими. Розкласти курячі кубики. Посипати білками і вкрити грибами. Розкласти цибулю. Помістити морквину. Посипати жовтками. Кожен шар промащувати майонезом.
- Викласти кукурудзу. Настояти в холодильнику. Викласти у вигляді пелюстків чіпси.
З морською капустою
Ніжна і ніжна закуска яка підходить для любителів морської капусти.
Інгредієнти:
- морська капуста – 320 г;
- мелений кунжут – 1 ч. ложка;
- чіпси – пачка;
- цукор – 1 ч. ложка;
- соєвий соус – 1 ст. ложка;
- ікра – 1 ст. ложка;
- рослинне масло – 1 ст. ложка;
- винний оцет – 3 ст. ложки.
Приготування:
- Для пом’якшення смакових якостей капусти, рекомендується заливати її гарячою водою. Витримати сім хвилин і злити рідину. Продукт викласти на паперовий рушник. Просушити. Трохи капусту порубати.
- В соєвий соус залити оцет. Підсолодити і насипати кунжут. Збити. Цукрові кристали повинні повністю розчинитися. Влити олію.
- Чіпси змішати з капустою. Полити заправкою. Зверху розмістити гіркою ікру. Подавати відразу ж.
З квасолею
Смачний вітамінний салат, який послужить хорошим доповненням до вечері.
Інгредієнти:
- квасоля в томатному соусі – банку;
- картопля відварна – 300 г;
- майонез;
- кукурудза – 200 г консервованої;
- огірок – 150 г;
- салат – 7 аркушів;
- сіль;
- сир – 150 г;
- чіпси – 120 р.
Приготування:
- Нарізати картоплю. Повинні вийти кубики. Підсолити. Соус злити з бобів. Надіслати до картоплі. Огірок порізати. Додати до бобам.
- Натерти сирний шматок. Відправити в салат. Злити маринад з залишилася консерви і висипати вміст до всіх продуктів. Влити майонез. Перемішати. Якщо хочете зробити блюдо менш калорійним, то останній інгредієнт можна замінити на сметану. По краях викласти салатні листя.
- Поламати чіпси. Присипати готову страву.
Для приготування краще всього використовувати чіпси «Принглс». Вони щільні, добре тримають форму і довше залишаються хрусткими. Більш тонкі чіпси швидше просочуються заправкою і втрачають зовнішній вигляд.