Рецепт з кальмарами
Інгредієнти:
- 3 тушки кальмара;
- 1 жовтий солодкий перець;
- 150 г бринзи;
- 200 г чорносливу без кісточок;
- 5 десертних ложок натурального йогурту;
- 2 десертні ложки майонезу;
- кілька крапель соку лайма/лимона;
- сіль і перець.
Приготування:
- Для соусу змішати майонез (краще всього, домашній), сік цитрусового і натуральний несолодкий йогурт. Додати сіль і перець за смаком.
- Закип’ятити воду. Залити нею сухофрукти і сирі кальмари. Останні відразу перекласти в холодну воду і зчистити з них згорнувся шкірку.
- Потім варити морепродукти в новій підсоленій воді 3 – 4 хвилини. Дати їм охолонути, нарізати тонкими довгими брусочками. Так само подрібнити сир і солодкий перець.
- Розм’яклий чорнослив віджати від рідини і порізати кубиками.
Змішати продукти і заправити їх соусом з першого кроку.