Щоб приготувати смачний салат з грибами, не потрібно бути досвідченим кухарем. Це прості закуски, з якими впораються навіть початківці кулінари. Всі вони готуються легко і швидко з доступних продуктів, а витончене оформлення привертає увагу і збуджує апетит.
Салат «Обжорка» з маринованими грибами
Інгредієнти: 210 г курятини, 120 г маринованих шампіньйонів, 120 г консервованої квасолі білого кольору, цибулина, 2 солоних огірка, сіль, майонез. Як приготувати салат з маринованими грибами, розповідається далі.
- Курятина вариться до готовності. Для аромату у воду можна додати коріння і запашні прянощі. Готове остигле м’ясо дрібно ріжеться.
- Цибулю дрібно ріжеться і обсмажується до рум’яного кольору. Остиглий овоч відправляється в миску з куркою.
- У салат додається квасоля без маринаду, кубики огірків.
- Гриби промиваються, при необхідності ріжуться і теж переміщуються в закуску.
Готовий салат «Обжорка» поливається підсоленим домашнім майонезом.
Листковий салат зі смаженими печерицями
Інгредієнти: 2 картоплини, морквина, 3 маринованих огірочка, 3 варених яйця, цибулина, 220 г свіжих грибів, 60 г сиру, сіль, перець, соус.
- Тонкі грибні пластинки обсмажуються з цибульними кубиками до повної готовності. Маса остуджується.
- Коренеплоди варяться до м’якості, чистяться і рубаються кубиками. Також подрібнюються варені яйця, огірочки, віджаті від маринаду.
- Першим шаром закуски стане картопля, промазав соусом з сіллю і перцем. Можна взяти звичайний майонез.
- Другим шаром обсмаження з грибів і цибулі, помащена соусом. Третім – огірки.
- Далі викладається морквина з соусом, яйця.
- Прикрашається закуска тертим сиром.
Готовий салат зі смаженими грибами покривається харчовою плівкою і забирається на півгодини в прохолоду.
Приголомшлива закуска «Ніжність»
Інгредієнти: куряче філе, 3 варених яйця, половина банки маринованих печериць, цибулина, 80 г сиру, сіль, майонез.
- Дрібно нарізані гриби і цибулю солятся, після чого обсмажуються разом 3 – 4 хвилини.
- Курка вариться до готовності і ділиться на волокна. Вона стане першим шаром частування. На м’ясі малюється сітка з солоного майонезу.
- На курятину викладається половина обжарювання з першого кроку.
- Далі йде половина тертого сиру, майонез.
- Потім – терті яєчні білки і знову соус.
- Шари повторюються і закриваються раскрошенным жовтком.
На просочення страві буде потрібно не менше години в прохолоді.
Лісова галявинка — просто і смачно
Інгредієнти: 230 г цілих опеньків, стільки ж філе птиці, 2 маринованих огірка, 3 картоплини, морквина, 110 г сиру, 3 варені яйця, пучок зелені, сіль, майонез.
- Ємність для майбутньої закуски покривається плівкою. У неї капелюшками вниз викладаються грибочки без маринаду.
- На них висипається дуже дрібно нарізана зелень, яка буде імітувати галявину.
- Потім розподіляється нашаткована відварна курка, змащена солоним майонезом.
- Далі йдуть шари тертої вареної моркви, сиру, яєць і соусу.
- Останніми розподіляються терті мариновані огірки і подрібнена таким же чином відварна картопля з великою кількістю майонезу.
Після 3 – 4 годин в прохолоді закуска акуратно перевертається на плоску красиву тарілку.
Рецепт з куркою, ананасами і печерицями
Інгредієнти: 330 г м’яса курки, 120 г сиру, сіль, 5 варених яєць, майонез, стакан кубиків консервованих ананасів, 230 г маринованих шампіньйонів, цибулина.
- Заздалегідь зварена і остуженная курятина ріжеться соломкою.
- Печериці мельчатся пластинками.
- Підготовлені компоненти змішуються з кубиками ананасів.
- У закуску відправляються терті яйця і сир.
- Кубики цибулі на пару хвилин заливаються окропом, після чого віджимаються від рідини і переміщуються в загальну миску.
- Всі продукти змішуються.
Готовий салат з грибами і куркою смачно заправляти підсоленим майонезом. Замість цього соусу можна використовувати сметану з розчавленим часником.
Салат з копченою куркою і грибами
Інгредієнти: 310 г копченої курятини, 4 варених яйця, соус, 220 г сиру, сіль, банку маринованих грибів.
- Гриби (найкраще взяти печериці) мельчатся і злегка обсмажують на будь-якому розігрітому жирі. Далі вони остуджувати і викладають у салатник.
- До грибів переміщуються дрібні шматочки смаженої курятини.
- У закуску додаються кубики охололих яєць, тертий сир.
Отриманий салат з копченою куркою і грибами солиться за смаком і заправляється будь-яким підходящим соусом.
Готуємо з пекінською капустою і помідорами
Інгредієнти: цибулина, банка консервованих печериць, свіжий огірок, великий томат, 230 г вареного курячого м’яса, половина качана китайської капусти, 4 варених яйця, сіль, часник, майонез.
- Цибулю дрібно ріжеться і смажиться до прозорості. До нього висипаються печериць пластинки без рідини. Разом компоненти готуються 5 – 6 хвилин на середньому вогні. Вони солятся і остуджувати.
- Варена курка ріжеться на шматочки. Яйця мельчатся середніми кубиками. Таким же чином нарізати помідор і огірок.
- Капуста тонко шинкуется і злегка розминається прямо руками.
- Всі продукти змішуються, солятся.
Смачніше всього заправляти блюдо сумішшю з майонезу і роздавленого часнику.
Гриби під шубою для святкового столу
Інгредієнти: 370 г картоплі, 230 г свіжих печериць, 130 г напівтвердого сиру і 230 г плавленого без добавок, 3 заздалегідь зварені і охололих яйця, 80 г свіжого кропу, зубок часнику, шматочок вершкового масла, сіль.
- Картопляні бульби прямо в шкірці варяться до м’якості, після чого чистяться і крупно труться.
- Гриби нарізати дуже тонкими пластинками і обсмажуються на розтопленому злив. олії до появи апетитного золотистого відтінку. В процесі вони солятся за смаком. Можна додавати перець і улюблені приправи. Маса викладається на серветки з паперу, щоб позбавити її від зайвого жиру. Остуджується.
- Варені яйця рубаються кубиками.
- Часник ріжеться мініатюрними шматочками. Кріп довільно рубається гострим ножем.
- Яйця, часник, зелень і плавлений сир з’єднуються. Суміш, що вийшла, перебивається блендером. За смаком у неї можна додати сіль.
- Що залишився сир крупно треться.
- Закуска викладається шарами в кулінарне кільце – картопля – обсмажування – яєчно-сирна паста – тертий сир. Отримана конструкція щільно утрамбовується. Тільки після цього знімається стримуючий кільце.
Прикрашається блюдо свіжою зеленню.
Закуска «Портофіно» з сьомгою і перцем
Інгредієнти: за 80 г маринованих шампіньйонів, солодкого червоного перцю, свіжих огірків, слабосоленої сьомги, пучок зеленого салату, 1 ст. л. лаймового соку і масла оливи, 40 г сиру, головка червоної цибулі, сіль, суміш перців.
- Свіжі овочі рубаються тонкою довгою соломкою.
- Печериці розрізаються навпіл, цибулю мельчится полуколечками.
- Інгредієнти з’єднуються в мисці, солятся, перчатся, перемішуються.
- Додається суміш з лаймового соку і масла оливи.
- Плоска тарілка застеляється промитими і обсушеними листям салату. Зверху викладається змішаний салат.
Закуска прикрашається тертим сиром і тонкими шматочками слабосоленої риби.
Оригінальний салат з млинцями і вешенками
Інгредієнти: 4 яйця, цибулинка, 220 г глив, 320 г шинки, сіль, 4 ст. л. майонезу, мелений чорний перець.
- Цибулина дрібно нарізається і обсмажується на розігрітій олії до рум’яності разом з подрібненими грибами. Вміст сковорідки відразу висипається в салатник.
- На маслі, що смажаться тонкі млинчики. Щоб приготувати тісто для них віночків збиваються яйця з сіллю і перцем. Вийде близько 5 млинців, які після остигання ріжуться соломкою.
- Шинка рубається тонкими брусочками.
Всі продукти з’єднуються, солятся за смаком і заправляють соусом.
Святкова закуска «Рижик» з кальмарами
Інгредієнти: 160 г копченого кальмара, банку маринованих грибів, 3 шт. варених картоплин і яєць, банка кукурудзи консервованої кукурудзи, 2 зуб. свіжого часнику, пачка пшеничних сухарів з сирним смаком, 2 ст. л. солодкої гірчиці, пучок петрушки, сіль, 5 ст. л. майонезу.
- Картопляні бульби ретельно миються, обертаються фольгою і запікаються в духовці при 220 градусах до м’якості. Далі коренеплоди остуджувати і мельчатся кубиками.
- Також подрібнюється копчений кальмар.
- Гриби відкидаються на сито. Краще всього використовувати опеньки.
- Яйця крупно труться.
- В глибокій чаші змішуються продукти з попередніх кроків. До них додаються кукурудзяні зерна.
- Салат з кальмарами солиться, перемішується і заправляється соусом з рубаної зелені, майонезу та гірчиці.
Вже при подачі страви до столу воно посипається пшеничними сухариками.
З шинкою і грибами
Інгредієнти: 340 г шинки, 3 варених яйця, 370 г маринованих шампіньйонів, 80 г саморобних білих сухариків з часником, 70 г сиру, майонез.
- Гриби чистяться, миються і ріжуться невеликими брусочками. Їх потрібно обсмажити на невеликій кількості жиру до повної готовності. В процесі гриби солятся. Можна поперчити їх або присмачити будь-якими приправами на свій смак.
- Заздалегідь зварені яйця остуджувати, чистяться від шкаралупи і мельчатся кубиками. Значно спростить завдання господині спеціальна овочерізка.
- Шинка ріжеться короткою товстою соломкою. Якщо зробити шматочки занадто дрібними, вони практично не будуть відчуватися в страві.
- У миску висипається м’ясо, яйця, охолоджені смажені гриби. До інгредієнтів додаються часникові сухарики.
- Сир в салат можна всипати як тертим, так і нарізаним дрібними кубиками. Він стане останнім компонентом цієї оригінальної закуски.
Готовий салат з шинкою солиться, поливається соусом. До столу закуску можна подавати відразу.
Як приготувати салат «Берізка»?
Інгредієнти: по 3 шт. варених яєць і картоплі, 2 курячих грудки, 430 г свіжих печериць, 90 г твердого сиру, сіль, свіжа петрушка і чорнослив для прикраси страви, легкий майонез.
- Курятина вариться до повної готовності, остуджується і довільно нарізати. Можна різати м’ясо кубиками або просто розривати на волокна.
- Зварена прямо в шкірці картопля крупно треться. Також подрібнюються охолоджені яйця.
- Гриби нарізати тонкими пластинками і смажать до готовності, після чого остуджувати.
- Терта картопля викладається на овальну тарілку. Вона змащується присолене майонезом.
- Зверху розподіляється м’ясо. Воно теж поливається соусом.
- Далі йдуть гриби з майонезом і терті яйця. Під харчовою плівкою закуска буде пару годин настоюватися в прохолоді.
Перед подачею потрібно оформити салат «Берізка». Для цього він покривається дрібно тертим сиром, прикрашають листочками свіжої петрушки і смужками чорносливу, що імітують візерунок на стовбурі дерева.
Готуємо з чорносливом, грибами і куркою
Інгредієнти: 430 г філе птиці, 140 г свіжих печериць, 80 г чорносливу, 130 г твердого сиру, 60 г ядер волоських горіхів, цибулина, кам’яна сіль, легкий майонез.
- Чорнослив хвилин на 20 заливається крутим окропом, після чого з нього зливається вода. Сухофрукт нарізати невеликими шматочками.
- Подрібнені гриби з мініатюрними кубиками цибулі обсмажуються до рум’яності на розігрітому маслі. Маса відразу солиться. Можна присипати її перцем і сухим часником за смаком. Обжарка охолоджується.
- Птах відварюється в солоній воді, охолоджується. М’ясо довільно нарізати.
- Закуска укладається шарами, кожен з яких промащується підсоленим соусом: курятина, цибульно-грибна обсмажування, сухофрукт, тертий сир, подрібнені горіхи.
Красиво подавати такий салат в прозорих порційних келихах.
Проста закуска з крабовими паличками
Інгредієнти: 180 г свіжих глив, велика ріпчаста цибулина, 90 г якісних соковитих крабових паличок, 2 великих варених яйця, 4 ст. л. оливкової майонезу, зуб. свіжого часнику, сіль, спеції.
- Гриби ріжуться невеликими шматочками і обсмажують на сковороді з добре розігрітою олією. У процесі їх потрібно постійно помішувати. Через пару хвилин додаються кубики цибулі. Разом інгредієнти смажаться 9 – 10 хвилин при частому помішуванні. Маса присаливается, посипається спеціями, після чого перекладається на тарілку і залишають остигати.
- У ту ж сковорідку при необхідності додається ще трохи олії і на ній обсмажуються середні кружечки охолоджених крабових паличок. Велика їх частина в процесі повинна розкрутитися і зарум’яниться. Остиглі палички пересипаються до холодної піджарки з першого кроку.
- Яйця мельчатся акуратним кубиком і змішуються з розтертим часником. Далі вони також відправляються в салат.
- Всі складові за смаком солятся, поливаються оливковим майонезом.
Закуска оформляється свіжої петрушкою і відразу ж подається гостям.
Ситний салат з печінкою і грибами
Інгредієнти: 230 г свинячої печінки, 90 г свіжих печериць, 2 невеликі ріпчасті цибулинки, по 160 г картоплі, моркви та бочкових солених огірків, 3 варених курячих яйця, сіль, суміш кольорових мелених перців, класичний майонез.
- Першим ділом при приготуванні такого салату потрібно зайнятися субпродуктом. Якщо під рукою немає свинячої печінки, підійде яловичий і навіть курячий компонент. Продукт дуже ретельно промивається холодною водою, з нього видаляється плівка, вирізаються жовчні протоки. Саме свинячу печінку потрібно попередньо залити крижаним молоком приблизно на годину.
- Далі м’ясо обполіскується водою і відправляється варитися. Щоб прискорити цей процес можна відразу нарізати печінку на невеликі шматочки. В такому разі на її варіння піде трохи менше півгодини.
- В окремій загальної каструлі відварюються коренеплоди.
- Подрібнені гриби обсмажують на розігрітому маслі разом з кубиками цибулі. Вже золотиста рум’яна маса без зайвої рідини солиться, перчится, знімається з вогню і остуджується.
- Залишається порубати кубиками солоні огірки.
- Вже охолола печінка крупно треться. Також подрібнюються і варені яйця, все коренеплоди.
- Продукти можна просто перемішати в одній тарілці або ж викласти шарами. У другому випадку першої «прошарком» стане картопля, а останньої – солоні огірки і яйця.
Шари помазываются класичним підсоленим майонезом. Можна приготувати такий салат з квасолею та грибами. Бобові використовуються замість картоплі.
Незвичайний вінегрет з грибами
Інгредієнти: 2 шт. буряка, 4 – 5 картопляних бульб, 1 морквина, 2 бочкових огірочка, біла цибулинка, кисле яблуко, 220 г солоних грибів, 130 г консервованого горошку, 40 мл рослинного масла, 1 ч. л. гірчиці, дрібна сіль.
- Починається приготування закуски, як і в класичному рецепті з відварювання всіх коренеплодів. Вони готуються прямо в шкірці до м’якості.
- Поки овочі варяться, потрібно зайнятися іншими компонентами майбутнього частування. Солоні огірки разом з шкіркою ріжуться мініатюрними кубиками. Гриби промивається холодною водою і дрібно рубаються.
- Яблуко позбавляється від шкірки і насіннєвий коробки, після чого нарізати невеликими шматочками.
- Цибуля рубається кубиками. Потім таким же чином подрібнюються вже сварившиеся коренеплоди. Бажано, щоб кубики були приблизно однаковими за розміром – рівними і акуратними.
- Горошок позбавляється від рідини.
- Всі компоненти зсипаються в загальну містку миску.
- Для соусу з’єднується гірчиця, масло і сіль. Отриману суміш перелити в салат.
Закуска ретельно перемішується і одразу подається до столу.
Салат «Чоловічі сльози» з корейською морквою
Інгредієнти: 270 г відвареної курячої грудки, 230 г пікантною корейської моркви, 380 г консервованих печериць, 130 г сиру, 4 відварних великих яйця, велика ріпчаста цибулина, 60 мл столового оцту, склянку класичного майонезу.
- Цибуля мельчится найтоншими полуколечками, після чого заливається столовим оцтом і забирається в бік. Овоч має трохи замаринуватися.
- Курятина дрібно ріжеться і висипається на плоске красиве блюдо. Це буде перший шар майбутньої закуски. Він відразу поливається майонезом. Кількість соусу потрібно регулювати за власним смаком.
- Далі розташовується вже замаринований і віджатий від зайвої рідини цибулю.
- Потім йдуть подрібнені грибочки, терті варені яйця і соус.
- Завершальними шарами стане корейська морквина без маринаду і крупно тертий сир. Він повинен лежати на салаті пишною повітряної шапочкою.
На просочення закуски потрібно пару годин в прохолодному місці.
Печериці по-корейськи для святкового столу
Інгредієнти: півкіло свіжих (не заморожених!) грибів, 7 горошин запашного перцю, 1 мал. ложка спеціальної змішаної приправи для корейської моркви, 5 зуб. свіжого часнику, 1 велика ложка будь-якого рослинного масла, стільки ж класичного соєвого соусу, листочок лаврушки, сіль.
- Гриби ретельно миються. Освежаются місця зрізів. Для обговорюваної закуски підійдуть і темні королівські, і білі печериці.
- У трилітрової каструлі до кипіння доводиться вода з лаврушкой і горошинами перцю.
- Туди занурюються гриби. Після повторного закипання вони варяться 8 – 9 хвилин. Потрібно знімати пінку. Далі печериці відкидаються на друшляк. Після охолодження – нарізати пластинками.
- Гриби змішуються з часником, нарізаним дрібними шматочками і приправою. До продуктів виливається масло, соус. Додається сіль за смаком.
Після перемішування закуска закривається кришкою і відправляється в холод на всю ніч.
Соняшник з кукурудзою і грибами
Інгредієнти: велика куряча грудка, 370 г зерен солодкої консервованої кукурудзи, 160 г маринованих шампіньйонів, 3 варених яйця, 2 варені морквини, фіолетова цибулина, маслини і чіпси для дизайну, майонез, сіль.
- Шматочки курятини обсмажуються на будь-якому маслі.
- Охолоджені яйця і коренеплоди крупно труться.
- Цибуля рубається кубиками.
- Компоненти розкладаються шарами: курка з майонезом, морква, гриби з майонезом, цибулю, яйця з майонезом, кукурудза. За смаком деякі з них солятся.
Закуска готова оформляється чіпсами і половинками маслин. Вони будуть імітувати пелюстки і насіння соняшника.