Якщо хочеться урізноманітнити своє щоденне меню чим-небудь смачним і одночасно корисною, не обов’язково шукати рецепти якихось оригінальних страв з рідкісними або екзотичними плодами. Краще взяти і зробити салат з консервованими печерицями. Він дуже легкий, апетитний і швидко готується. Крім того, у цієї страви є маса всіляких варіантів в залежності від набору наявних продуктів.
Простий рецепт салату з консервованими печерицями
Для початку, варто спробувати самий примітивний варіант подібної закуски.
Тут на 200 грам грибів потрібні також наступні складові:
- 1 сире яйце;
- 75 грам моркви;
- 150 грам свіжих огірків;
- 2 щіпки солі;
- 35 грам оливкової олії;
- 2 зубчики часнику;
- 5 грам перцю;
- ½ Пучка кропу;
- 1 столова ложка будь-якого майонезу.
Готується такий салат дуже просто:
- У печериць видалити ніжки, а капелюшки розрізати навпіл або на 4 частини (залежно від розміру).
- Обсмажити їх на сковороді, додавши зовсім трохи олії. Вогонь повинен бути досить сильним. В іншому випадку гриби пустять сік і будуть вже тушкуватися. На обжарку піде приблизно 7 хвилин.
- Як тільки вся волога випарується, додати на сковороду подрібнений часник. Обсмажити продукти разом ще одну хвилину.
- Яйце зварити обов’язково круто і покришити будь-яким зручним способом.
- Вимитий огірок нарізати тонкою соломкою. Моркву подрібнити на звичайній тертці. Кріп дрібно порубати.
- Обсмажені гриби перекласти в тарілку і додати інші компоненти. Полити майонезом і перемішати.
Салат виходить легкий, соковитий і дуже смачний.
Готуємо з куркою
Якщо до овочів з консервованими грибами додати трохи дієтичного м’яса птиці, то вийде ідеальний варіант легкого вечері. Яскравим прикладом такої страви може служити оригінальний салат з курки та печериць.
Щоб його зробити, крім банки грибів і 200 грам відварного курячого філе, також знадобиться:
- соняшникова рафінована олія;
- 1 цибулина;
- 150 грам зеленого горошку;
- по 50 грам сметани і майонезу.
Весь процес займає буквально кілька хвилин:
- Спочатку м’ясо курки треба розділити на волокна. Зробити це легше руками.
- Печериці нарізати пластинками і злегка обсмажити їх на невеликому вогні з додаванням олії. Почекати, поки випарується зайва волога.
- Обидва подрібненого продукту перекласти в салатник.
- Цибулю нарізати чверть кільцями і так само обсмажити в невеликій кількості олії на сковороді.
- Пасеровану цибулю додати в салатник. Туди ж покласти і зелений горошок.
- Заправити страву сумішшю майонезу зі сметаною.
При необхідності салат можна трохи посолити або поперчити.
З кукурудзою
Щоб салат з консервованими печерицями був більш ситним і калорійним, в рецептурний склад добре додати кукурудзу (краще консервовану) і трохи сиру. Цей варіант також не відрізняється особливою складністю.
А для приготування страви потрібно найбільш звичні продукти:
- 200 грам консервованої кукурудзи;
- 300 грам печериць (консервованих);
- 1 цибулина;
- пара яєць;
- 100 грам будь-якого твердого сиру;
- 1 маринований огірок;
- свіжий кріп;
- майонез.
Технологія приготування салату:
- Гриби розрізати на 2 або 4 частини. Великі печериці краще покришити пластинками.
- Сир подрібнити на тертці з середніми отворами.
- Цибулю, а також яйця і огірки порізати однаковими кубиками.
- Зелень довільно покришити.
- Всі подрібнені компоненти зібрати в одній ємності, додати майонез і добре перемішати.
Такий салат відмінно підійде до риби або м’яса. Якщо ж використовувати його, як самостійну страву, як гарнір можна брати все що завгодно (картопля, будь-які каші).
Салат з квасолі і консервованих печериць
Є ще один досить простий рецепт салату з використанням консервованих печериць, який зазвичай подобається чоловікам. По-перше, він дуже ситний. По-друге, його в змозі приготувати навіть початківець кулінар.
Для цієї страви потрібно взяти:
- 2 морквини;
- пару цибулин;
- 2 зубчики часнику;
- 20 грам рослинної олії;
- по 1 банку червоною консервованої квасолі і печериць;
- сіль;
- 50 грам жирного майонезу.
Послідовність приготування салату:
- Очищену цибулю покришити півкільцями і обсмажити їх в олії.
- Додати на сковороду терту моркву і продовжувати смажити ще 3 хвилини. Морква повинна стати м’якше і не хрумтіти на зубах.
- Відкоркувати банки, а їх вміст акуратно перекласти в глибоку ємність. Гриби попередньо можна порізати шматочками або пластинками.
- Додати до них цибулю з морквою, подрібнений часник і трохи посолити.
- Залити все це майонезом і добре перемішати.
Це салат буде ще смачніше, якщо постоїть в холодильнику 3 – 4 години.
Закуска з шинкою
Непоганий закускою може стати салат, до складу якого входять консервовані гриби разом з шинкою. Обидва цих продукту чудово поєднуються один з одним.
Крім того, готується блюдо швидко і не вимагає ніякої теплової обробки.
Для салату потрібно:
- 250 грам шинки;
- сіль;
- 200 грам твердого сиру;
- 100 грам консервованих печериць і стільки ж консервованого зеленого горошку;
- свіжа зелень;
Для заправки:
- 80 грам будь-якого майонезу;
- 50 грам сметани.
Приготування закусочного салату включає в себе три етапи:
- Спочатку треба шинку нарізати кубиками, сир потерти на тертці, зелень порубати ножем, а гриби довільно покришити шматочками. Відкрити банку з горошком і злити розсіл. Підготовлені продукти перекласти в глибоку ємність і перемішати.
- Окремо поєднати майонез зі сметаною.
- Приготовленим соусом заправити салат. Ще раз все ретельно перемішати. При необхідності підсолити.
Цей салат можна робити навіть тоді, коли гості вже сідають за стіл.
Пісний рецепт приготування
Напередодні релігійних свят в якості легкого пісного страви можна приготувати смачний салат з печерицями та відвареної буряком.
Він також може стати чудовою закускою для святкового застілля.
Для роботи знадобиться всього п’ять компонентів:
- 1 великий буряк;
- 200 грам грибів консервованих;
- сіль;
- пучок зеленого пір’яного цибулі;
- рослинна рафінована олія.
Як правильно робити таку страву:
- Спочатку потрібно відварити буряк. Часу для цього потрібно чимало. Коренеплід треба покласти в каструлю з водою, а потім варити під кришкою пару годин після її закипання. Для охолодження буряків знадобиться ще стільки ж часу, тому краще це зробити заздалегідь.
- Остиглу буряк покришити кубиками.
- Печериці шумівкою дістати з банки і порізати середніми шматочками.
- Цибулю дрібно порубати.
- Продукти скласти в миску, посолити і заправити олією.
Такий салат краще дегустувати не відразу, а поставити його попередньо на 2 – 3 години в холодильник.
Салат з копченою куркою
Вже давно великою популярністю в народі користуються салати з м’ясними копченостями. Ці страви відрізняє оригінальний смак і чудовий аромат. Взяти, наприклад, салат з консервованими печерицями та копченої курятиною.
Щоб його приготувати, вам знадобляться такі інгредієнти:
- 300 грам грибів (консервованих печериць);
- 2 морквини;
- 3 яйця (варених круто);
- 1 цибулина;
- 100 грам сиру;
- 3 картоплини, зварені в мундирі;
- сіль;
- трохи майонезу;
- третину склянки волоських горіхів;
- олія соняшникова;
- перець;
- 1 копчений курячий окорок.
Спосіб приготування схожий з попередніми варіантами:
- Гриби довільно подрібнити.
- Дрібно покришити цибулю, а потім обсмажити в маслі, поки він не стане трохи прозорим. Додати на сковороду терту моркву. Смажити ще 5 хвилин.
- Картоплю і яйця почистити, а потім потерти на крупній тертці.
- Шинку порізати соломкою.
- Подрібнені продукти викласти в миску шарами: шампіньйони – цибуля з морквою – картопля – курка – подрібнені яйця – сир. При цьому треба кожен шар злегка промазати майонезом.
- Для прикраси салат зверху слід посипати тертими горіхами.
Для будь-якого святкового застілля таке оригінальне блюдо – відмінний варіант.
Як зробити з ананасами
Останнім часом у багатьох рецептах все частіше зустрічаються екзотичні плоди. І салат з консервованими печерицями – не виняток. Враховуючи особливості сервіровки, готувати його краще порційно.
Для роботи необхідно мати:
- 300 г філе курки;
- 5 варених яєць;
- 150 грам сиру;
- сіль;
- 250 грам консервованих ананасів (кілець);
- 100 грам ріпчастої цибулі;
- 200 грам консервованих печериць;
- перець;
- 60 грам будь-якого йогурту.
У цьому випадку необхідно:
- Яйця порізати маленькими кубиками.
- Відварне м’ясо розібрати руками на волокна.
- Гриби і частина ананасів також покришити кубиками.
- Цибулю подрібнити, залити на кілька хвилин окропом, а потім злити воду і трохи його підсушити. Так продукт не буде гірчити.
- Сир потерти на дрібній або крупній тертці.
- Підготовлені компоненти зібрати разом, посолити, додати перець, залити йогуртом і перемішати.
Для оригінальної сервірування готовий салат можна викладати на тарілки з допомогою формочки, прикривши конструкцію кільцем ананаса. На столі він виглядає дуже ефектно.