Салат з консервованими печерицями – 8 смачних рецептів

Якщо хочеться урізноманітнити своє щоденне меню чим-небудь смачним і одночасно корисною, не обов’язково шукати рецепти якихось оригінальних страв з рідкісними або екзотичними плодами. Краще взяти і зробити салат з консервованими печерицями. Він дуже легкий, апетитний і швидко готується. Крім того, у цієї страви є маса всіляких варіантів в залежності від набору наявних продуктів.

Простий рецепт салату з консервованими печерицями

Для початку, варто спробувати самий примітивний варіант подібної закуски.

Тут на 200 грам грибів потрібні також наступні складові:

  • 1 сире яйце;
  • 75 грам моркви;
  • 150 грам свіжих огірків;
  • 2 щіпки солі;
  • 35 грам оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5 грам перцю;
  • ½ Пучка кропу;
  • 1 столова ложка будь-якого майонезу.

Готується такий салат дуже просто:

  • У печериць видалити ніжки, а капелюшки розрізати навпіл або на 4 частини (залежно від розміру).
  • Обсмажити їх на сковороді, додавши зовсім трохи олії. Вогонь повинен бути досить сильним. В іншому випадку гриби пустять сік і будуть вже тушкуватися. На обжарку піде приблизно 7 хвилин.
  • Як тільки вся волога випарується, додати на сковороду подрібнений часник. Обсмажити продукти разом ще одну хвилину.
  • Яйце зварити обов’язково круто і покришити будь-яким зручним способом.
  • Вимитий огірок нарізати тонкою соломкою. Моркву подрібнити на звичайній тертці. Кріп дрібно порубати.
  • Обсмажені гриби перекласти в тарілку і додати інші компоненти. Полити майонезом і перемішати.

Салат виходить легкий, соковитий і дуже смачний.

Готуємо з куркою

Якщо до овочів з консервованими грибами додати трохи дієтичного м’яса птиці, то вийде ідеальний варіант легкого вечері. Яскравим прикладом такої страви може служити оригінальний салат з курки та печериць.

Щоб його зробити, крім банки грибів і 200 грам відварного курячого філе, також знадобиться:

  • соняшникова рафінована олія;
  • 1 цибулина;
  • 150 грам зеленого горошку;
  • по 50 грам сметани і майонезу.

Весь процес займає буквально кілька хвилин:

  • Спочатку м’ясо курки треба розділити на волокна. Зробити це легше руками.
  • Печериці нарізати пластинками і злегка обсмажити їх на невеликому вогні з додаванням олії. Почекати, поки випарується зайва волога.
  • Обидва подрібненого продукту перекласти в салатник.
  • Цибулю нарізати чверть кільцями і так само обсмажити в невеликій кількості олії на сковороді.
  • Пасеровану цибулю додати в салатник. Туди ж покласти і зелений горошок.
  • Заправити страву сумішшю майонезу зі сметаною.
Дивіться також:  Салат з куркою і помідорами – 9 дуже смачних рецептів

При необхідності салат можна трохи посолити або поперчити.

З кукурудзою

Щоб салат з консервованими печерицями був більш ситним і калорійним, в рецептурний склад добре додати кукурудзу (краще консервовану) і трохи сиру. Цей варіант також не відрізняється особливою складністю.

А для приготування страви потрібно найбільш звичні продукти:

  • 200 грам консервованої кукурудзи;
  • 300 грам печериць (консервованих);
  • 1 цибулина;
  • пара яєць;
  • 100 грам будь-якого твердого сиру;
  • 1 маринований огірок;
  • свіжий кріп;
  • майонез.

Технологія приготування салату:

  • Гриби розрізати на 2 або 4 частини. Великі печериці краще покришити пластинками.
  • Сир подрібнити на тертці з середніми отворами.
  • Цибулю, а також яйця і огірки порізати однаковими кубиками.
  • Зелень довільно покришити.
  • Всі подрібнені компоненти зібрати в одній ємності, додати майонез і добре перемішати.

Такий салат відмінно підійде до риби або м’яса. Якщо ж використовувати його, як самостійну страву, як гарнір можна брати все що завгодно (картопля, будь-які каші).

Салат з квасолі і консервованих печериць

Є ще один досить простий рецепт салату з використанням консервованих печериць, який зазвичай подобається чоловікам. По-перше, він дуже ситний. По-друге, його в змозі приготувати навіть початківець кулінар.

Для цієї страви потрібно взяти:

  • 2 морквини;
  • пару цибулин;
  • 2 зубчики часнику;
  • 20 грам рослинної олії;
  • по 1 банку червоною консервованої квасолі і печериць;
  • сіль;
  • 50 грам жирного майонезу.

Послідовність приготування салату:

  • Очищену цибулю покришити півкільцями і обсмажити їх в олії.
  • Додати на сковороду терту моркву і продовжувати смажити ще 3 хвилини. Морква повинна стати м’якше і не хрумтіти на зубах.
  • Відкоркувати банки, а їх вміст акуратно перекласти в глибоку ємність. Гриби попередньо можна порізати шматочками або пластинками.
  • Додати до них цибулю з морквою, подрібнений часник і трохи посолити.
  • Залити все це майонезом і добре перемішати.
Дивіться також:  Салат з курячих сердечок – 8 рецептів приготування

Це салат буде ще смачніше, якщо постоїть в холодильнику 3 – 4 години.

Закуска з шинкою

Непоганий закускою може стати салат, до складу якого входять консервовані гриби разом з шинкою. Обидва цих продукту чудово поєднуються один з одним.

Крім того, готується блюдо швидко і не вимагає ніякої теплової обробки.

Для салату потрібно:

  • 250 грам шинки;
  • сіль;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 100 грам консервованих печериць і стільки ж консервованого зеленого горошку;
  • свіжа зелень;

Для заправки:

  • 80 грам будь-якого майонезу;
  • 50 грам сметани.

Приготування закусочного салату включає в себе три етапи:

  • Спочатку треба шинку нарізати кубиками, сир потерти на тертці, зелень порубати ножем, а гриби довільно покришити шматочками. Відкрити банку з горошком і злити розсіл. Підготовлені продукти перекласти в глибоку ємність і перемішати.
  • Окремо поєднати майонез зі сметаною.
  • Приготовленим соусом заправити салат. Ще раз все ретельно перемішати. При необхідності підсолити.

Цей салат можна робити навіть тоді, коли гості вже сідають за стіл.

Пісний рецепт приготування

Напередодні релігійних свят в якості легкого пісного страви можна приготувати смачний салат з печерицями та відвареної буряком.

Він також може стати чудовою закускою для святкового застілля.

Для роботи знадобиться всього п’ять компонентів:

  • 1 великий буряк;
  • 200 грам грибів консервованих;
  • сіль;
  • пучок зеленого пір’яного цибулі;
  • рослинна рафінована олія.

Як правильно робити таку страву:

  • Спочатку потрібно відварити буряк. Часу для цього потрібно чимало. Коренеплід треба покласти в каструлю з водою, а потім варити під кришкою пару годин після її закипання. Для охолодження буряків знадобиться ще стільки ж часу, тому краще це зробити заздалегідь.
  • Остиглу буряк покришити кубиками.
  • Печериці шумівкою дістати з банки і порізати середніми шматочками.
  • Цибулю дрібно порубати.
  • Продукти скласти в миску, посолити і заправити олією.

Такий салат краще дегустувати не відразу, а поставити його попередньо на 2 – 3 години в холодильник.

Салат з копченою куркою

Вже давно великою популярністю в народі користуються салати з м’ясними копченостями. Ці страви відрізняє оригінальний смак і чудовий аромат. Взяти, наприклад, салат з консервованими печерицями та копченої курятиною.

Дивіться також:  Салат з капусти на зиму – 11 рецептів пальчики оближеш

Щоб його приготувати, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 300 грам грибів (консервованих печериць);
  • 2 морквини;
  • 3 яйця (варених круто);
  • 1 цибулина;
  • 100 грам сиру;
  • 3 картоплини, зварені в мундирі;
  • сіль;
  • трохи майонезу;
  • третину склянки волоських горіхів;
  • олія соняшникова;
  • перець;
  • 1 копчений курячий окорок.

Спосіб приготування схожий з попередніми варіантами:

  • Гриби довільно подрібнити.
  • Дрібно покришити цибулю, а потім обсмажити в маслі, поки він не стане трохи прозорим. Додати на сковороду терту моркву. Смажити ще 5 хвилин.
  • Картоплю і яйця почистити, а потім потерти на крупній тертці.
  • Шинку порізати соломкою.
  • Подрібнені продукти викласти в миску шарами: шампіньйони – цибуля з морквою – картопля – курка – подрібнені яйця – сир. При цьому треба кожен шар злегка промазати майонезом.
  • Для прикраси салат зверху слід посипати тертими горіхами.

Для будь-якого святкового застілля таке оригінальне блюдо – відмінний варіант.

Як зробити з ананасами

Останнім часом у багатьох рецептах все частіше зустрічаються екзотичні плоди. І салат з консервованими печерицями – не виняток. Враховуючи особливості сервіровки, готувати його краще порційно.

Для роботи необхідно мати:

  • 300 г філе курки;
  • 5 варених яєць;
  • 150 грам сиру;
  • сіль;
  • 250 грам консервованих ананасів (кілець);
  • 100 грам ріпчастої цибулі;
  • 200 грам консервованих печериць;
  • перець;
  • 60 грам будь-якого йогурту.

У цьому випадку необхідно:

  • Яйця порізати маленькими кубиками.
  • Відварне м’ясо розібрати руками на волокна.
  • Гриби і частина ананасів також покришити кубиками.
  • Цибулю подрібнити, залити на кілька хвилин окропом, а потім злити воду і трохи його підсушити. Так продукт не буде гірчити.
  • Сир потерти на дрібній або крупній тертці.
  • Підготовлені компоненти зібрати разом, посолити, додати перець, залити йогуртом і перемішати.

Для оригінальної сервірування готовий салат можна викладати на тарілки з допомогою формочки, прикривши конструкцію кільцем ананаса. На столі він виглядає дуже ефектно.

Прокрутка до верху