Салат з ковбасою – 17 рецептів приготування смачних салатів

Грибний салат з ковбасою

Тепер знайомимося з кулінарної казкою про те, як звичайний салат з грибами та ковбасою перетворити в оригінальне святкове блюдо.

Необхідні інгредієнти:

  • огірки мариновані – 3 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • твердий сир – 230 г;
  • ковбаса варена (без шпику) – 250 г;
  • печериці консервовані – 300 г;
  • маринований морква – 100 г;
  • майонез (не дуже густий);
  • пучок пір’я цибулі.

Порядок приготування:

  • Відварюємо картоплю «в мундирі» до м’якого стану, використовуючи рекомендації рецепта радянського «Олів’є» з ковбасою. Знімаємо шкірку з остиглих бульб і нарізаємо їх невеликими кубиками.
  • Дрібно шаткуємо огірки, злегка віджимаємо і залишаємо в ситі, щоб стекла зайва рідина. Подрібнюємо сир на середніх клітинках терки.
  • Салат повсякденного призначення отримуємо простим способом: з’єднуємо всі компоненти, заправляємо соусом і прикрашаємо зеленню.

Для оформлення святкової страви трохи «почаклуємо» з смачними компонентами.

  • Встановлюємо на широку тарілку роз’ємну форму, вистилаємо внутрішню частину харчовою плівкою, залишаючи великий запас з двох сторін ємності.
  • На дно посуду викладаємо ніжками вгору мариновані гриби. Густо посипаємо печериці нарубаним пером лука. Слідом розміщуємо шматочки картоплі, вирівнюємо шар ложкою, злегка утрамбовуємо продукт і покриваємо сіточкою майонезу.
  • Далі маємо солоні огірки, а потім і ковбасу. Знову обробляємо компоненти закуски соусом. Продовжуємо оформлення салату морквяним складом, а завершуємо сирної стружкою.
  • Відправляємо страву на годину в холодильник, після чого накриваємо форму плоскою тарілкою і притримуючи кінці звисає плівки, перевертаємо посуд, звільняючи закуску з мимовільного «полону».

Кулінарне диво сталося! Апетитні капелюшки грибів опинилися на імпровізованій галявині з зеленого цибулі, немов висадженого на яскравих шарах апетитною закуски.

Дивіться також:  Як і скільки варити курячу грудку?