Грибний салат з ковбасою
Тепер знайомимося з кулінарної казкою про те, як звичайний салат з грибами та ковбасою перетворити в оригінальне святкове блюдо.
Необхідні інгредієнти:
- огірки мариновані – 3 шт.;
- картопля – 4 шт.;
- твердий сир – 230 г;
- ковбаса варена (без шпику) – 250 г;
- печериці консервовані – 300 г;
- маринований морква – 100 г;
- майонез (не дуже густий);
- пучок пір’я цибулі.
Порядок приготування:
- Відварюємо картоплю «в мундирі» до м’якого стану, використовуючи рекомендації рецепта радянського «Олів’є» з ковбасою. Знімаємо шкірку з остиглих бульб і нарізаємо їх невеликими кубиками.
- Дрібно шаткуємо огірки, злегка віджимаємо і залишаємо в ситі, щоб стекла зайва рідина. Подрібнюємо сир на середніх клітинках терки.
- Салат повсякденного призначення отримуємо простим способом: з’єднуємо всі компоненти, заправляємо соусом і прикрашаємо зеленню.
Для оформлення святкової страви трохи «почаклуємо» з смачними компонентами.
- Встановлюємо на широку тарілку роз’ємну форму, вистилаємо внутрішню частину харчовою плівкою, залишаючи великий запас з двох сторін ємності.
- На дно посуду викладаємо ніжками вгору мариновані гриби. Густо посипаємо печериці нарубаним пером лука. Слідом розміщуємо шматочки картоплі, вирівнюємо шар ложкою, злегка утрамбовуємо продукт і покриваємо сіточкою майонезу.
- Далі маємо солоні огірки, а потім і ковбасу. Знову обробляємо компоненти закуски соусом. Продовжуємо оформлення салату морквяним складом, а завершуємо сирної стружкою.
- Відправляємо страву на годину в холодильник, після чого накриваємо форму плоскою тарілкою і притримуючи кінці звисає плівки, перевертаємо посуд, звільняючи закуску з мимовільного «полону».
Кулінарне диво сталося! Апетитні капелюшки грибів опинилися на імпровізованій галявині з зеленого цибулі, немов висадженого на яскравих шарах апетитною закуски.