З додаванням кальмарів
Деякі господині впевнені, що салат стане смачнішою, якщо в ньому одночасно присутні більше різних морепродуктів. Щоб у цьому переконатися, можна спробувати зробити салат, наприклад, з креветками, кальмарами і крабовими паличками. В народі він більше відомий, як «Морський».
Для приготування знадобиться склад компонентів:
- 200 грам крабових паличок;
- 250 грам очищених креветок;
- ½ Качана пекінської капусти;
- 400 грам свіжих кальмарів;
- майонез.
Щоб зробити цей салат, треба:
- Відварити креветки. Для цього їх слід покласти в каструлю з киплячою водою і потримати там півтори-дві хвилини, додавши трохи солі. Готовність можна визначити за кольором. Свіжі креветки зазвичай сірі, а після варіння вони стають рожевими.
- З тушки кальмара обережно зняти плівку. М’ясо занурити на 2,5-3 хвилини в окріп. Воду обов’язково треба підсолити. Потім відварну, трохи побілілі тушку слід дістати шумівкою, покласти на друшляк і почекати, поки стече вся волога.
- Після цього всі підготовлені морепродукти подрібнити. Креветки можна просто порізати навпіл, а кальмари, палички і капусту нарізати смужками.
- Інгредієнти зібрати в одну посуд, полити майонезом і перемішати.
Якщо дари моря приготовані правильно і не переварені, то салат обов’язково вийде ніжний і соковитий.