Крабовий салат листковий
Для урочистих випадків салати краще викладати на тарілки шарами.
Виходить якась подоба торта, який за традицією обов’язково присутній на будь-якому святковому столі. В якості прикладу можна спробувати приготувати оригінальний крабовий салат.
Для цього спочатку на робочому столі треба зібрати такі обов’язкові компоненти:
- 180 грам крабових паличок і стільки ж твердого сиру;
- 2 огірка;
- 220 грам креветок;
- 4 яйця;
- сіль;
- 125 грам майонезного соусу;
- перець;
- свіжа зелень.
Готується таке блюдо покроково:
- Відварити круто яйця. Очистити їх від шкаралупи і потерти на крупній тертці.
- Креветки покласти на 3 хвилини в киплячу солону воду, а потім відкинути їх на друшляк і почекати, поки стече вся рідина. Великі екземпляри можна розрізати на дві частини.
- Крабові палички подрібнити квадратиками.
- Сир дрібно натерти.
- Порубати зелень
- Огірок очистити від шкірки і подрібнити на крупній тертці.
- Підготовлені продукти викласти на широку тарілку шарами у такому порядку: огірок – ½ частина яєць – ½ частина сиру, майонез – ½ частина крабових паличок – інші яйця – залишки сиру, майонез – залишки крабових паличок – креветки. Прикрасити страву зеленню.
Щоб конструкція не розсипалася і виглядала акуратно, для укладання шарів можна використовувати спеціальну кулінарну форму у вигляді кільця.