Класичний «Цезар»
Ви будете здивовані, але в класичному «Цезарі» м’яса немає. Він включає в себе тільки оригінальний соус, листя салату, сир і сухарі. Рецепт з куркою – це один з варіантів приготування, популярний у гурманів.
Але так як ми, безумовно, гурмани, в нашому «Цезарі» м’ясо все-таки буде.
Продукти:
- салат Ромен – 300 г;
- куряче філе – 300 г;
- 120 г сухариків;
- сир Пармезан – 30 г;
- трохи оливкової олії;
- соєвий соус – 50 мл;
- перець і сіль за смаком;
- 40 г масла вершкового;
- 1 лимон.
Якщо ви не довіряєте якості покупних сухариків, зробіть їх самостійно. Для цього потрібно 200 г тостового хліба, натертого часником, нарізати дрібними кубиками і підрум’янити в духовці.
Для заправки необхідно взяти 200 мл оливкової олії, 1 зубок часнику, 0,5 ч. л. сухої гірчиці, 1 ч. л. вустерського соусу, 2 ч. л. лимонного соку, щіпку солі і меленого чорного перцю, 2 яйця.
Приготування:
- Листя салату потрібно залити холодною водою на 15 хвилин, щоб надати їм більшої соковитості.
- Змішати оливкову олію, соєвий соус, сіль і перець з подрібненим часником. В отриманий маринад покласти сире куряче філе на півгодини. Миску з м’ясом накрити і прибрати в холодильник.
- Замариноване куряче філе витерти паперовим рушником від маринаду і підсмажити з двох боків у гарячому оливковій олії на сковороді до рум’яної скоринки так, щоб всередині м’ясо залишалося сирим.
- Загорнути філе в фольгу з вершковим маслом і запікати 20 хвилин в духовці, нагрітій до 150 градусів. Коли куряче філе охолоне, його нарізають слайсами товщиною 0,5 див.
- Готуємо соус. Часник потрібно розчавити і змастити ним миску, в якій буде приготовлена заправка для салату. Спочатку збити в цій мисці підготовлені яйця, додаючи поступово всі інші компоненти заправки. Соус вийде однорідний і густий.
- Листя салату порвати руками на шматочки, покласти в миску з соусом. Змішати, акуратно переміщаючи листя з дна нагору.
- Покласти листя салату в соусі на 3 порційні тарілки. Зверху насипати сухарики.
- Сир Пармезан за допомогою овочерізки нарізати тонкими смужками, по 4 – 5 штук на кожну порцію. Розкласти по тарілках з салатом, зверху віялом розмістити шматочки курки.