Салат із квасолею – смачна закуска, яка ще й швидко втамовує голод. Квасоля для салатів може бути будь-яка, конкретні вимоги будуть вказані у кожному рецепті. Такі салати за поживною цінністю можна ставити в один ряд з м’ясними, тому що квасоля багата на рослинний білок. Найчастіше рецепти салатів з квасолею дуже прості, їх можна зібрати за кілька хвилин.
Салат з червоною консервованою квасолею та сухариками
Салат із червоною консервованою квасолею та сухариками – це бюджетний варіант холодної закуски з дуже гармонійним смаком. Відтінити аромат і смак основних інгредієнтів салату можна за допомогою покупних сухариків зі смаком бекону або сиру. Але також можна зробити сухарики своїми руками.
Інгредієнти:
на – 2 порції
- Квасоля консервована – 180 гр. (червоний)
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) – 60 гр.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль за смаком
- Копчена ковбаса – 150 гр.
- Білий хліб – 50 гр.
- Майонез – 2 ст.л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 10 гр.
Процес приготування:
Як приготувати салат з квасолею? Квасоля краще використовувати червону, розкрийте консерви, злийте сік і промийте квасолю проточною водою.
Білий хліб наріжте кубиками чи смужками. Попередньо можна обрізати скоринку.
Добре прогрійте на сильному вогні сковороду, змастіть її поверхню олією. Потім викладіть нарізаний хліб та обсмажте його, помішуючи протягом 2,5-3 хвилин. Занадто сильно засмажувати та пересушувати не варто.
Копчену ковбасу витягніть з оболонки і наріжте соломкою.
Наріжте твердий сир кубиками або невеликими брусками.
У глибокій салатниці змішайте подрібнені інгредієнти: ковбасу та твердий сир.
Додайте в миску консервовану квасолю.
Якщо ви плануєте подавати салат відразу після приготування, сухарики можна покласти відразу. В іншому випадку додайте їх тільки перед подачею на стіл, щоб вони не розм’якли.
Кріп промийте під краном і дрібно порубайте ножем. Додайте до вже наявних інгредієнтів у мисці рубаний кріп, сіль, мелений перець, майонез і перемішайте.
Салат з консервованою квасолею та сухариками готовий, можна відразу ж подавати його на стіл як закуску. Смачного!
Салат з консервованою квасолею та куркою
Салат з консервованою квасолею та куркою – чудовий, а головне простий варіант для закуски. У складі: ніжне куряче м’ясо, м’яка консервована квасоля, соковитий і хрумкий цибулька і ароматна зелень. Такий салат можна подати на обід як закуску або повечеряти їм.
Час приготування – 60 хв.
Час приготування – 60 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 шт.
- Квасоля консервована біла – 1 банка.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Квасоля консервована червона – 1 банка.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
- Філе куряче – 300 гр.
- Цибуля червона салатна – 1 шт.
- Майонез/сметана – 2 ст.
- Петрушка – до смаку.
- Олія – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Куряче філе відваріть у підсоленій воді.
Крок 2. Варене куряче м’ясо розберіть на волокна, що тонше, тим краще.
Крок 3. З головки цибулі зніміть лушпиння. Потім наріжте його тонкими півкільцями.
Крок 4. Прогрійте на сильному вогні сковороду, влийте трохи олії і обсмажте куряче м’ясо до золотистої скоринки. Розкрийте банки з консервованою квасолею, злийте рідину та промийте її. Викладіть обидва види квасолі в миску.
Крок 5. Перед тим, як додати салат цибулю, обдайте його окропом. Так він стане ніжнішим і не сильно гіркуватиме.
Крок 6. Потім викладіть у салатницю обсмажене куряче м’ясо.
Крок 7. Заправити салат із квасолею можна легким оливковим майонезом або нежирною сметаною. Добре перемішайте салат ложкою.
Крок 8. Перед подачею посипте закуску рубаною петрушкою. Смачного!
Салат з квасолею та копченою ковбасою
Салат з квасолею та копченою ковбасою – непоганий варіант для ситного обіду чи святкового застілля. Рідко господиням хочеться витрачати багато часу на готування, тому такі доступні в усіх відношеннях рецепти мають великий успіх.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Квасоля консервована – 200 гр.
- Ковбаса копчена – 150 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Майонез – 2 ст.
- Сир твердий – 80 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Відразу відкрийте консерви, злийте сік і промийте квасолю проточною водою. Помідори та зелень помийте. Зелень можна взяти будь-яку на ваш смак: кріп, петрушку, зелену цибулю або базилік, наприклад.
Крок 2. Квасолю перекладіть на ситечко, щоб стекла вода, потім перекладіть її в миску.
Крок 3. Копчену ковбасу очистіть від оболонки та наріжте соломкою.
Крок 4. Наріжте помідори кубиками.
Крок 5. Твердий сир натріть на дрібній тертці.
Крок 6. Заправте салат парою столових ложок майонезу, додайте рубану зелень, посоліть на смак і добре перемішайте.
Крок 7. Дуже смачний салат із квасолею та копченою ковбасою подавайте в охолодженому вигляді. Смачного!
Салат з консервованою квасолею та помідорами
Салат з консервованою квасолею та помідорами порадує соковитістю та поживністю. При тому, що приготування займе трохи більше 10 хвилин. Гості на порозі або потрібно швидко нагодувати сім’ю, що зголодніла – вас виручить цей рецепт.
Час приготування – 25 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Квасоля консервована червона – 150 гр.
- Помідори – 1 шт.
- Кріп – 15 гр.
- Сир твердий – 70 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Часник – 1 зуб.
- Майонез – 2-3 ст.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Пройдіться по списку інгредієнтів та підготуйте всі необхідні продукти. Овочі та зелень добре помийте проточною водою.
Крок 2. Злийте розсіл з|із| банки консервованої квасолі і промийте її під краном. Потім відкиньте на сито і дайте стекти воді. Перекладіть квасолю в миску для салату.
Крок 3. Твердий сир натріть на тертці з великими отворами. Додайте стружку в миску до консервованої квасолі.
Крок 4. Наріжте помідори невеликими кубиками. Часник очистіть від лушпиння та подрібніть будь-яким зручним способом: наріжте, натріть на тертці або пропустіть через прес.
Крок 5. Невеликий пучок кропу порубайте ножем і відправте в салатницю.
Крок 6. Заправте салат майонезом, посоліть і приправте закуску меленим перцем.
Крок 7. Перемішайте салат і він повністю готовий для подачі на стіл. Смачного!
Салат із квасолею «Тбілісі»
Салат із квасолею «Тбілісі» – закуска, яка нікого не залишить байдужим, а її смак запам’ятається надовго. Це все завдяки вдалому поєднанню продуктів та заправки. Строго слідуйте рецепту і у вас вийде просто чудовий салат на будь-який випадок життя.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 4.
Інгредієнти :
- Яловичина відварена – 250 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Цибуля фіолетова салатна – 1 шт.
- Перець солодкий болгарський – 1 шт.
- Квасоля консервована – 250 гр.
- Хмелі-сунелі – 1 ч.л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Горіхи грецькі – 50 гр.
- Кінза – 1 пучок.
- Оцет бальзамічний -? ст.л.
- Олія – 4 ст.л.
- Часник – 2 зуб.
- Гранат для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь зваріть невеликий шматок яловичини та остудіть його. Наріжте м’ясо соломкою завтовшки трохи більше півтора сантиметрів.
Крок 2. Невелику головку фіолетової салатної цибулі очистіть від лушпиння. Наріжте її тонкими півкільцями. Потім нарізку цибулі необхідно замаринувати в лимонному соку. Для цього перекладіть цибулю в миску, залийте її лимонним соком із половини лимона. Маринуйте цибулю протягом 5 хвилин.
Крок 3. Болгарський перець помийте, розріжте навпіл і очистіть від насіння. Наріжте м’якоть болгарського перцю соломкою. Додайте нарізку в салатницю до яловичини. Консервовану квасолю промийте і викладіть у миску.
Крок 4. Ядра волоських горіхів обсмажте протягом 2-3 хвилин на сухій сковорідці. Потім ножем порубайте горіхи і додайте|добавляйте| в миску.
Кінзу дрібно порубайте ножем і додайте в салат. Також додайте мариновану цибулю до інших інгредієнтів.
Крок 6. Залишилося лише підготувати заправку. Для цього змішайте чотири столові ложки рослинної олії, половину столової ложки бальзамічного оцту, два подрібнені зубчики часнику та чайну ложку хмелі-сунелі. Добре перемішайте заправку.
Крок 7. Додайте заправку салат, перемішайте і дайте салату настоятися протягом півгодини. Ароматний і дуже смачний салат «Тбілісі» готовий. Прикрасьте його зернами гранату та подавайте гостям. Смачного!
Салат з консервованою квасолею та крабовими паличками
Салат із консервованою квасолею та крабовими паличками – це салат, що складається всього з трьох основних інгредієнтів. Консервована квасоля робить закуску поживною, свіжі огірочки апетитно хрумтять у роті, а крабові палички роблять текстуру салату такою ніжною.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти :
- Квасоля консервована червона без рідини – 180 гр.
- Огірки – 220 грн.
- Часник – 2 зуб.
- Палички крабові – 200 грн.
- Сіль за смаком.
- Майонез – 60 грн.
Процес приготування:
Крок 1. Огірки помийте, часник очистіть від лушпиння, крабові палички витягніть з оболонки. З консервованої квасолі злийте рідину.
Краб 2. Крабові палички наріжте кубиками або шайбами невеликої товщини.
Крок 3. Огірки наріжте кубиками. Можна попередньо очистити огірки від шкірки.
Крок 4. У миску викладіть нарізані крабові палички, огірки та консервовану квасолю.
Крок 5. Часник пропустіть через прес або натріть на дрібній тертці. Додайте його в салат і покладіть кілька столових ложок майонезу.
Крок 6. Перемішайте салат ложкою, при необхідності відкоригуйте смак сіллю. Салат з квасолею та крабовими паличками можна подавати як закуску на стіл. Смачного!
Салат з квасолею та тунцем
Салат з квасолею та тунцем – закуска з оригінальним смаком. Ця страва має збалансований склад і цілком може бути включена до раціону правильного харчування. Салат можна готувати для сніданку, він дасть чудовий старт для продуктивного дня.
Час приготування – 5 хв.
Час приготування – 5 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти :
- Тунець консервований – 1 банк.
- Квасоля консервована – 1 банка.
- Сіль кухонна – 1 щіпка.
- Яйця варені – 3 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Огірок – 1 шт.
- Сметана – 1 ст.
- Майонез – 1 ст.
- Перець чорний свіжомелений – 1 щіпка.
Процес приготування:
Крок 1. Заздалегідь відваріть курячі яйця круто. Овочі та зелень добре помийте під краном. Розкрийте консерви, промийте квасолю, з тунця злийте зайву рідину.
Крок 2. Консервовану квасолю та м’якоть тунця можна відразу перекласти в салатницю. Варені яйця наріжте великими кубиками.
Крок 3. Зелень довільно порубайте ножем, огірки та помідори наріжте кубиками. Додати ці інгредієнти в миску.
Крок 4. Заправте салат сумішшю майонезу та сметани, перемішайте. За потреби посоліть.
Крок 5. Салат викладіть на гарне блюдо і подавайте як закуску на стіл. Смачного!
Салат з квасолею та консервованою кукурудзою
Салат з квасолею та консервованою кукурудзою – в міру солодкий, соковитий та поживний. До того ж квасоля та кукурудза містять багато клітковини, білка та інших корисних мікроелементів, які так необхідні організму. Ні в кого не важко його приготувати.
Час приготування – 15 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти :
- Квасоля, консервована у власному соку – 125 гр.
- Кукурудза консервована – 125 грн.
- Цибуля червона салатна – ½ шт.
- Майонез – 1,5 ст.
- Сухарики – 30 гр.
- Ковбаса копчена – 75 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Розкрийте банки з консервованою квасолею та кукурудзою, злийте сік. Сухарики найкраще взяти зі смаком мисливських ковбасок.
Крок 2. Копчену ковбасу наріжте тонкою соломкою.
Крок 3. До нарізаної ковбаси додайте консервовану квасолю.
Крок 4. Також викладіть у миску кукурудзу.
Крок 5. Червону салатну цибулю наріжте дрібними кубиками.
Крок 6. Висипте в миску сухарики. Для заправки візьміть майонез. Добре перемішайте салат ложкою.
Крок 7. Подавайте салат із квасолею та консервованою кукурудзою відразу ж, поки сухарики не розм’якли. Смачного!
Салат з квасолею та морквою по-корейськи
Салат з квасолею та морквою по-корейськи – закуска, яку можна віднести до категорії легких та швидких. Корейська морква додає соковитості та пікантності, ідеально поєднуючись при цьому, з практично нейтральною за смаком квасолею.
Час приготування – 10 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти :
- Морквина по-корейськи – 200 гр.
- Філе куряче копчене – 200 гр.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Квасоля червона, консервована у власному соку – 200 гр.
- Петрушка – 30 грн.
- Перець чорний свіжомелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. З консервованої квасолі злийте сік і промийте проточною водою. Корейську моркву можна купити готову чи приготувати самостійно.
Крок 2. У салатницю викладіть консервовану квасолю.
Крок 3. Морквину по-корейськи можна додати разом із маринадом.
Крок 4. Копчене куряче філе наріжте кубиками і викладіть салатницю.
Крок 5. Петрушку добре помийте і порубайте ножем. Додайте подрібнену зелень у салат. На смак посоліть закуску і приправте чорним перцем.
Крок 6. Перемішайте усі подрібнені інгредієнти. Салат з квасолею та морквою по-корейськи готовий. Можна подавати його на будь-який прийом їжі як закуску. Смачного!
Салат з квасолею та копченою куркою
Салат з квасолею та копченою куркою – закуска, гідна святкового застілля. Також рецепт сподобається господаркам, які люблять раціонально використовувати час із найбільшою вигодою. Всі інгредієнти для нього вже готові, залишиться лише нарізати і змішати.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 40 хв.
Порції – 1.
Інгредієнти :
- Курка копчена – 0,7 кг.
- Огірки мариновані – 3 шт.
- Квасоля біла консервована – 1 банка.
- Морквина варена – 200 гр.
- Цибуля-порей – 1 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Сіль кухонна – за смаком.
- Яйця курячі великі – 2 шт.
- Квасоля червона консервована – 1 банка.
- Майонез – 200 грн.
Процес приготування:
Крок 1. Усі продукти, які знадобляться для приготування салату перед вами.
Крок 2. Відокремте філе копченої курки від кісток та шкіри, наріжте його кубиками.
Крок 3. Варену моркву очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками.
Крок 4. Мариновані та свіжі огірки наріжте кубиками. Кількість свіжих та маринованих огірків має бути приблизно однакова, тому звертайте увагу на розмір овочів, які ви вибрали.
Крок 5. Курячі яйця відваріть заздалегідь круто, щоб до моменту приготування вони охолонули. Потім очистіть їх та наріжте кубиками.
Крок 6. Розкрийте консерви з квасолею і відкиньте її на сито, щоб стекла рідина.
Крок 7. Цибулю-порей наріжте тонкими кільцями.
Крок 8. У салатниці змішайте всі подрібнені продукти та консервовану квасолю.
Крок 9. Заправте салат майонезом.
Крок 10. Салат з квасолею та копченою куркою можна їсти відразу після приготування. Смачного!