Листковий салат з маринованими опеньками
Салат з опеньками і курячою грудкою може бути доповнений шматочками копченої курки, яку викладають одним шаром. «Вкраплення» копченості додасть приємну нотку, зроблять салат незвичайним. Але обов’язково згладити копчений присмак солодкістю, наприклад, вареною морквою.
Для салату підготуємо:
- пару курячих яєць;
- одну велику моркву;
- шматочок копченої курки (не обов’язково філе) – 200 г;
- варену курячу грудку – 300 г;
- три невеликі картоплини;
- твердий сир;
- мариновані опеньки – 300 р.
Картоплю, моркву, яйця потрібно відварити і нарізати кубиками. Варену курку розібрати на волокна, копчену нарізати невеликими шматочками. Твердий сир натираємо на крупній тертці, а мариновані опеньки (звичайно, без маринаду) ріжемо на кубики, в залежності від розміру грибів. Залишилося викласти все шарами в такій послідовності: картопля, опеньки, копчена курка, морква, яйця, варена курка, твердий сир.
Зрозуміло, не варто забувати змащувати шари майонезом. А шар з вареною куркою рекомендуємо присмачити парою тертих зубчики часнику – так блюдо вийде пікантніша. Салат можна назвати «Секрети господині»: будьте впевнені, у гостей розгоряться спори про інгредієнтах. Тільки подавайте просоченим і добре охолодженим.