Грецький салат з моцарелою
Інгредієнти:
- свіжі міцні огірки – 2 шт.;
- Моцарелла – 200 – 250 м;
- помідори (невеликі) – 6 – 7 шт.;
- солодкий перець – 1 стручок;
- синій цибуля – 1 головка;
- маслини – 2 ст.;
- лайм – ½ шт;
- масло оливи – за смаком;
- сіль, сушений орегано і перець.
Приготування:
- Всі овочі вимити, обсушити і крупно порізати. Цибулю можна попередньо обдати окропом, якщо він сильно гірчить. Але саме свіжий овоч надає салату особливу соковитість.
- Маслини порізати половинками і розчавити плоскою стороною ножа.
- Сир порізати великими кубиками. Всі підготовлені продукти змішати в загальній посуді.
- Для заправки з’єднати сік лайма з маслом, сіллю, орегано і перцем.
Полити ароматним соусом готовий «Грецький» салат. Подати його добре охолодженим. Таку закуску не варто готувати заздалегідь або запас, вона хороша лише в свіжому вигляді.