Соковитим і поживною стравою є салат з печерицями. Приготувати його можна до святкового і буднему столу. Для ситного страви підійде рецепт з м’ясом і шинкою, а в якості дієтичного страви можна використовувати овочевий салат з маринованими грибочками.
Салат зі смаженими печерицями
З цим простим рецептом впорається навіть початківець кулінар. Для салату з смаженими грибами потрібно:
• 200 г свіжих печериць;
• 150 г майонезу;
• 4 яйця;
• 1 морква;
• 1 цибуля;
• 200 г твердого сиру;
• сіль, перець;
• цукор;
• оцет.
Приготування:
1. Першим шаром викладають терту моркву в свіжому вигляді. Її солять, перчать і рівномірно розподіляють на плоскій тарілці.
2. Далі морква змащують майонезом.
3. Цибулю нарізають півкільцями і поливають оцтом, посипають сіллю і цукром. Потім його мнуть руками і викладають на моркву.
4. Гриби миють, обсмажують на рослинному маслі і викладають третім шаром.
5. Потім змащують їх майонезом.
6. Варені яйця нарізують кубиками і викладають четвертим шаром. Солять, перчать, змащують майонезом.
7. Зверху посипають тертим сиром. Салат зі смаженими печерицями готовий.
Прикрашають страву помідорами чері і зеленню.
З маринованими грибами
Салат з маринованими печерицями виходить легким і приємним на смак. Його можна приготувати за кілька хвилин. Для цього знадобляться:
• 150 г грибів;
• 150 г зеленого горошку (консервованого);
• 2 яйця;
• зелена цибуля;
• 80 г сиру;
• 2 столові ложки майонезу;
• перець, сіль.
Покроковий рецепт:
1. У глибоку тарілку висипають половину банки горошку.
2. До нього додають нарізані мариновані гриби.
3. Варені яйця нарізують кубиками і викладають у салатник.
4. До інгредієнтів додають нашатковану зелену цибулю і тертий сир.
5. Салат заправляють майонезом і перчать, акуратно перемішуючи. Солити її не обов’язково.
Мариновані гриби можна купити в магазині або приготувати вдома. Замість майонезу підійде сметана.
Салат «Грибна поляна»
Велику популярність придбав листковий салат «Грибна галявина». Завдяки ефектній подачі його часто ставлять на святковий стіл. Щоб його приготувати, потрібно:
• 500 г маринованих шампіньйонів;
• 350 г курячого філе;
• 2 плавлених сирка;
• 3 яйця;
• 2 солоних огірка;
• 3 картоплі;
• 2 моркви;
• 1 цибуля;
• майонез;
• 100 мл оцту;
• перець, сіль;
• зелень;
• гвоздика.
Приготування:
1. Відварюють куряче філе протягом 30 хвилин.
2. Варять бульби картоплі, яйця, морква.
3. Цибулю нарізають півкільцями і заливають маринадом з води і оцту на 20 хвилин. Додають до нього перець, гвоздику.
4. У глибокий посуд викладають мариновані гриби цілком ніжками вгору. Всі наступні шари змащують майонезом.
5. Варену моркву труть і кладуть зверху печериць.
6. Викладають тертий картопля.
7. Наступний шар – маринована цибуля.
8. Викладають нарізане філе курки, приправляють його перцем.
9. Посипають тертими сирками і викладають дрібно нарізані огірки.
10. Потім кладуть терті яйця.
11. Ємність накривають кришкою або затягують плівкою.
12. Залишають блюдо в холодильнику мінімум на 4 години.
Ємність акуратно перевертають на плоске блюдо і прикрашають зеленню.
Закуска з квасолею
Оригінальна закуска з квасолею і грибами напевно сподобається дорослим і дітям. Готувати її дуже просто. Необхідно змішати перераховані інгредієнти:
• 400 г стручкової квасолі;
• 400 г грибів;
• 200 г квасолі білою або червоною;
• 30 г цибулі;
• зубчик часнику;
• соняшникова олія;
• сіль, перець.
Закуску готуємо з квасолею і грибами за наступним рецептом:
1. На маслі обсмажують гриби, цибулю і стручкову квасолю.
2. Додають до них зернову квасоля, попередньо відварену.
3. Все перемішують і тушкують 10 хвилин під кришкою. В кінці додають зелень, сіль, перець і подрібнений часник.
Можна використовувати консервовану квасолю з рідиною.
З курячою грудкою і огірками
Ніжний салат з печерицями та куркою подобається господиням за простоту приготування і м’який смак. Для нього беруть наступні інгредієнти:
• 2 яйця;
• 1 цибулина;
• 500 г грибів;
• 2 свіжих огірка;
• 300 г курячої грудинки;
• 1 банка кукурудзи;
• сіль, перець;
• зелень.
Рецепт:
1. Гриби нарізають тонкими пластинками.
2. Цибулю шаткуємо півкільцями.
3. Обсмажують на сковороді по черзі гриби, потім цибулю.
4. Викладають продукти в тарілку і додають огірок, нарізану брусками.
5. Відварені яйця нарізають і складають у миску.
6. Протягом 30 хвилин відварюють у підсоленій воді курячу грудку. Нарізають кубиками і додають її до решти продуктів.
7. З кукурудзи зливають воду і висипають в тарілку.
8. Салат заправляють майонезом, солять, перчать, посипають зеленню.
Замість грудки можна використовувати куряче стегно. Його очищають від шкіри і поділяють на кісточки і м’якоть.
Салат з печерицями та кальмарами
Справжній кулінарний шедевр виходить з кальмарів, авокадо і грибів. Для приготування салату знадобиться:
• 200 г свіжих грибів;
• 200 г консервованих кальмарів;
• 1 авокадо;
• петрушка;
• листя салату;
• 2 столові ложки сметани;
• 2 столові ложки знежиреного йогурту;
• 2 столові ложки винного оцту;
• сіль і перець за смаком.
Рецепт:
1. Кальмари нарізають на невеликі смужки.
2. До них додають сметану, йогурт. Солять, перчать.
3. Очищають авокадо від кісточки і шкірки, нарізають на кубики.
4. Печериці шаткують на невеликі шматочки.
5. Змішують гриби і авокадо, заправляють білим винним оцтом.
6. В широкий посуд викладають листя салату, на них – кальмари, а навколо – шампіньйони з фруктом.
Цей рецепт чудово підходить для дієтичного меню.
З копченою куркою
Печериці і копчена курка добре поєднуються між собою і з іншими продуктами. Щоб приготувати з них смачний салат, беруть наступні продукти:
• 300 г копченої курки;
• 3 маринованих огірка;
• банка червоної квасолі;
• 300 г маринованих грибів;
• майонез;
• сіль.
Приготування:
1. Курку і огірки нарізають кубиками.
2. Великі гриби розрізають.
3. Всі продукти з’єднують в салатнику з квасолею, перчать і солять.
4. Все перемішують і заправляють майонезом.
Замість печериць можна використовувати і інші гриби: опеньки, рижики, сироїжки.
Варіант з шинкою
Листковий салат з шинкою і грибами готується легко і швидко. Будуть потрібні наступні продукти:
• 200 г консервованих печериць;
• 150 г шинки;
• 3 яйця;
• 100 г плавленого сирка;
• 2 картоплі;
• 2 моркви;
• сіль;
• майонез.
Приготування:
1. Овочі відварюють в підсоленій воді.
2. Варять яйця круто.
3. Картоплю подрібнюють на тертці і викладають першим шаром.
4. На неї кладуть нарізану зелену цибулю.
5. Зверху поміщають терті варені яйця.
6. Викладають гриби, порізані пластинками.
7. Наступним шаром йде шинка, порізана кубиками.
8. Далі викладають терту моркву і плавлений сир.
9. Завершує салат шар майонезу.
Всі шари промащують майонезом. Салат з шинкою і грибами прикрашають зеленню.
З крабовими паличками
Любителям крабових паличок варто приготувати салат за наступним рецептом. Для нього знадобляться:
• 600 г грибів;
• 400 г крабових паличок;
• 5 яєць;
• 4 свіжих огірка;
• майонез;
• цибуля;
• петрушка;
• сіль.
Приготування:
1. Гриби нарізають шматочками і смажать з цибулею.
2. Огірки і яйця нарізають кубиками, крабові палички – соломкою.
3. Всі продукти змішують, солять.
4. Додають петрушку і заправляють майонезом.
Салат з крабовими паличками і печерицями готовий.
Салат з куркою, ананасами і грибами
Консервований ананас чудово поєднується з грибами і куркою. Спробуємо приготувати їх цих інгредієнтів салат. Знадобляться:
• 2 курячих філе;
• банку ананасів;
• 2 яйця;
• кукурудза консервована;
• 80 г маринованих шампіньйонів;
• 100 г кеш’ю;
• майонез;
• сіль
приготування:
1. Куряче філе відварюють у підсоленій воді і нарізають кубиками.
2. Варені яйця шаткують і додають до курки.
3. Якщо ананаси кільцями, їх нарізають кубиками.
4. Великі гриби розрізати на 4 частини.
5. Змішують всі продукти в салатник, додати кукурудзу і майонез, прикрашають горішками.
Є ще один цікавий рецепт салату з ананасами і грибами. Для нього знадобиться:
• банку шматочків ананаса;
• 300 г копченої курки;
• 80 г твердого сиру;
• 400 г грибів;
• майонез;
• сіль;
• зелень.
Рецепт:
1. У салатнику змішують нарізану кубиками курку, шматочки ананаса.
2. Додають до них обсмажені гриби, тертий сир.
3. Заправляють салат майонезом.
Прикрашають страву зеленню. Для заправки можна використовувати майонез, змішаний зі сметаною.
Печериці по-корейськи
Печериці, мариновані по-корейськи, є відмінною закускою. Їх легко приготувати в домашніх умовах. Це пікантна і в міру гостре блюдо, яке особливо подобається чоловікам. Для приготування беруть наступні продукти:
• 0,5 кг дрібних шампіньйонів;
• 1,5 л води;
• 3 зубчики часнику;
• 2 столові ложки оцту;
• 2 великі ложки соєвого соусу;
• 100 мл рослинного масла;
• 1 столова ложка приправи по-корейськи;
• чайна ложка меленого коріандру;
• 1 столова ложка кунжуту;
• свіжа зелень.
Покроковий рецепт:
1. Воду наливають у каструлю, підсолюють і відварюють в ній печериці протягом 15 хвилин.
2. Часник пропускають через прес.
3. З грибів зливають воду.
4. Кунжутне насіння підсушують на сковороді до золотистого кольору.
5. На сковороді з додаванням олії обсмажують часник, спеції і коріандр.
6. До грибів додають заправку з олії, спецій з часником. Виливають оцет і соєвий соус.
7. Печериці перемішують з ароматним маринадом, додають зелень петрушки.
Гриби по-корейськи ставлять в холодильник на 12 годин. За цей час треба кілька разів перемішати печериці, щоб спеції і оцет рівномірно розподілилися по ним. Так легко і швидко можна приготувати смачну закуску.