Салат «Грибна поляна»
Велику популярність придбав листковий салат «Грибна галявина». Завдяки ефектній подачі його часто ставлять на святковий стіл. Щоб його приготувати, потрібно:
• 500 г маринованих шампіньйонів;
• 350 г курячого філе;
• 2 плавлених сирка;
• 3 яйця;
• 2 солоних огірка;
• 3 картоплі;
• 2 моркви;
• 1 цибуля;
• майонез;
• 100 мл оцту;
• перець, сіль;
• зелень;
• гвоздика.
Приготування:
1. Відварюють куряче філе протягом 30 хвилин.
2. Варять бульби картоплі, яйця, морква.
3. Цибулю нарізають півкільцями і заливають маринадом з води і оцту на 20 хвилин. Додають до нього перець, гвоздику.
4. У глибокий посуд викладають мариновані гриби цілком ніжками вгору. Всі наступні шари змащують майонезом.
5. Варену моркву труть і кладуть зверху печериць.
6. Викладають тертий картопля.
7. Наступний шар – маринована цибуля.
8. Викладають нарізане філе курки, приправляють його перцем.
9. Посипають тертими сирками і викладають дрібно нарізані огірки.
10. Потім кладуть терті яйця.
11. Ємність накривають кришкою або затягують плівкою.
12. Залишають блюдо в холодильнику мінімум на 4 години.
Ємність акуратно перевертають на плоске блюдо і прикрашають зеленню.