З яблуками
Дует хрустких капустяного листя і кисло-солодких фруктів здається дуже простим, не здатним підкорити шлунок гурмана-вегетаріанця. Але варто додати в цю закуску імбир, гірчицю і мед, як вона, відправившись в рот, подарує справжній феєрверк смаків.
Щоб зробити цей шедевр вегетаріанського мистецтва будуть потрібні:
- 500 г капусти;
- 130 г кисло-солодких яблук;
- 21 г імбиру (свіжого кореня);
- 45-60 мл оливкової олії;
- 15-30 мл яблучного оцту або бальзамічного;
- 12 г гірчиці;
- 14 г меду;
- сіль і перець.
Етапи роботи:
- Свіжий корінь імбиру нашаткувати через тертці з дрібними отворами.
- З’єднати разом оливкова олія, оцет, гірчицю, мед і імбир. Старанно розмішати заправку до однорідності;
- Капусту дрібно порубати ножем, а яблуко подрібнити на крупній тертці.
- Перемішати ці два продукти і полити заправкою.
Через чверть години закуска настоїться і буде готова до подачі.