Ситна закуска c квасолею і пекінською капустою
Такий салат подарує ситості на тривалий час, оскільки його інгредієнти багаті рослинним і тваринним білками.
Пропорції продуктів, використовуваних у процесі роботи:
- 310 г пекінської капусти;
- 220 г курячого м’яса (вареного або печеного);
- 155 г вареної або консервованої квасолі;
- 2 яйця;
- олії ложка–півтори;
- для заправки – сметана або майонез;
- сіль і спеції.
Як зробити закуску з додаванням квасолі:
- Кожне яйце окремо збовтати до однорідності і спекти два тоненьких млинчика на змащеній олією сковороді. Дати яєчних млинців охолонути і нарізати соломкою товщі на 5 мм.
- Філе курки розібрати на окремі волокна, листовий овоч порізати соломкою, з квасолі зцідити рідину.
- Всі компоненти салату перемішати в одній посудині, заправити сметаною або майонезом, додати спеції і перемішати — салат готовий.
Страви з пекінської капусти — це спосіб харчуватися некалорійно, «вітамінна» і різноманітно. Але варто пам’ятати, що людям з проблемами травлення (наприклад, гострими колітом) слід вживати цей овоч в обмежених кількостях.