Листковий салат «Лебединий пух»
Петсай, як ще називають цей листовий овоч, здатна зміцнити кістки і зуби, благотворно впливати на суглоби, тому людям, що вживають її в їжу, не варто боятися цих недуг. Мелкорубленые листя пекінкі, викладені поверх всіх шарів страви, нагадують білі пір’я красивих і благородних птахів, а закуски з ними виходить такими ж ніжним, як пух. Напевно, тому салат «Лебединий пух» і носить таку назву.
Список необхідних продуктів на 200 грам пекінкі:
- 190 г вареного в мундирі картоплі;
- 3 зварених круто яйця;
- 190 г відвареного курячого філе;
- 140 г солонуватого сиру;
- майонез в якості заправки;
- сіль, перець.
Хід роботи:
- Дно глибокої скляній салатниці промазати соусом. Далі, на тертці крупно потерти картоплю і розподілити рівним шаром у вже заготовленої для подачі посуді.
- Нашатковану і ошпарений окропом цибулю викласти на картопляний пласт. Зверху все посолити-поперчити і змастити майонезом.
- Наступними шарами йдуть: розібране на волокна куряче м’ясо, терті білки й велика сирна стружка. Кожний шар слід промащувати майонезом.
- Два останніх шар – терті жовтки і дрібно шаткована капуста пекінська. Їх теж потрібно присмачити всіма улюбленим соусом.