Маринована капуста пекінська — швидко і просто
Мариновану закуску можна готувати не тільки з білокачанної капусти. Пекинка так само апетитна в маринаді, та й часу насититься ароматами спецій їй буде потрібно зовсім небагато.
Щоб просто і швидко приготувати мариновану пекінську капусту, від якої «мова проковтнеш», потрібно взяти:
- 1000 г пекінської капусти;
- 225 г моркви;
- 140 мл рослинного масла;
- 32 г часнику;
- 4 г коріандру;
- 20 мл оцту;
- 12 г цукру;
- 39 г солі.
Черговість кулінарних процесів:
- Вилок пекінкі розрізати уздовж на четвертинки і далі великими шматочками. Морква настругати на тертці для овочів по-корейськи, часник пропустити через прес.
- У мисці змішати капусту, моркву, часник і коріандр. Потім овочеву суміш скласти в чисту скляну банку.
- У сотейнику з’єднати рослинне масло з сіллю, цукром і оцтом. Цю суміш трохи прогріти і залити нею капусту. Після охолодження, витримати капусту 6-8 годин в холодильнику і можна подавати до столу.